A német rendőrség helikopterek bevetésével, biztonsági kamerákkal és bizonyos helyszíneken a belépés korlátozásával szeretné elkerülni a 2016-os újév hajnalán elkövetett erőszakos bűncselekmények megismétlődését.
Zoom
A több pilléren álló akcióterv a “Szilveszter” nevet kapta, melynek végső simításait egy konferencia keretében tárgyalják meg kedden a német minisztériumok.
A tavaly szilveszteri kölni erőszak kialakulásának körülményeit már jó ideje vizsgálják Németországban. A legújabb hatósági jelentés szerint az idei ünnepségen szakértők segítségével próbálják lecsökkenteni egy hasonló támadássorozat lehetőségeit. Ilyen például a létszámkorlátozás, a helikopterek bevetése vagy a lovasrendőrség alkalmazása.
Az erőszakcselekmények kezelésére, kivizsgálására is komoly erőforrásokat vetnek be: bántalmazott nők kezelésére szakosodott orvosokat, pszichológusokat küldenek a nagyobb helyszínekre, hogy adott esetben megfelelő segítséget tudjanak nyújtani a szexuális zaklatások áldozatainak.
A bántalmazottak részére külön biztonsági ellátóhelyeket biztosítanak, a vasútállomásokon elhelyezett rossz minőségű biztonsági kamerákat pedig olyanokra cserélik ki, melyek segítségével könnyebben beazonosíthatják az elkövetőket.
A német hatóságok állítólag a bevándorlók szűrésével és az Europollal való együttműködés útján is próbálják megakadályozni a potenciális veszélyt jelentő személyek kiszűrését. Majd meglátjuk, mennyire fog sikerülni nekik...
(Híradó - Express nyomán)