A 35 éves indiai asszony korábban csoportos erőszak áldozata is volt a rendőrség közleménye szerint.
A legutóbbi támadás egy női szállás mellett érte az áldozatot, ahol egy közkútról vett éppen vizet. A nő 24 órás rendőri védelmet kap a korábbi támadások miatt, melyek egy tulajdoni vitával vannak kapcsolatban.
A városban egyre nagyobb az elégedetlenség, amiért a hatóságok képtelenek megóvni a nőt. Elmondása szerint az évekkel ezelőtti csoportos erőszak és az első savtámadás is egy tulajdoni vita miatt történt, amelynek részletei nem ismeretesek.
A bűncselekményt elkövető két férfit további két agresszióval is vádolják, ezek 2012-ben és 2013-ban történtek, mert a tettesek megpróbálták rávenni a nőt, hogy ejtse a vádakat ellenük. Márciusban a nő lányával ült a vonaton, amikor rátörtek, és arra kényszerítették az áldozatot, hogy savat igyon. A két férfire tárgyalás vár, ám áprilisban óvadék ellenében szabadon engedték őket.
A hivatalos számok szerint évente több száz savtámadást követnek el Indiában, noha aktivisták szerint az esetek valódi száma ennél sokkal magasabb. Az indiai legfelsőbb bíróság ugyan 2013-ban szabályozta a sav kereskedelmi forgalmát, de azt mondják, még mindig könnyű hozzájutni.
(MTI)