"Ideologikusak, náciellenesek, Európa-ellenesek" címmel jelent meg elemzés egy német "civil" szervezetről, melynek hajóját épp a múlt héten foglalták le az olasz hatóságok embercsempészekkel való összejátszás gyanúja miatt. A Jugend Rettet nem az első, és minden bizonnyal nem is az utolsó olyan "segélyszervezet", amely fennakadt az olasz hatóságok ellenőrzési hálóján, de kialakulásának körülményei kétségkívül figyelemreméltók.

Ilyen kis nyálasok akarják felszámolni Európát - és Európa hagyja...
Trapaniban embercsempészet miatt indult vizsgálat a Jugend Rettet legénységének 15 tagjával szemben. Vádat egyelőre nem emeltek ellenük, még folyamatban van a vizsgálat. A szervezet fellebbezett, de a hajójukat lefoglalták. A szicíliai ügyészség csak annyit mondott, mikor lefoglalták a hajót: a Jugend Rettet kapcsolatban állt az embercsempészekkel.
A múlt heti incidens után vasárnap a Save The Children is gyanúba került, pedig ők elsőként írták alá a magatartási kódexet. Majd egy nappal később egy spanyol segélyszervezet hajóját tartóztatták fel az olasz partoknál. A hajó továbbhaladt, de Máltánál is visszafordították. Nem tudni, merre tart éppen.
Addig holokausztoztak nekik, hogy a nemzetek felszámolásában látják a feloldozást
A "civil" szervezetek tevékenysége mellett érdemes időt szakítani a mögöttük álló ideológia megfigyelésére. Luca Steinmann elemzése a földközi-tengeri "mentésben" (magyarul migránsimportban) részt vevő Jugend Rettet nevű német szervezetről szól, de egy meghasonlott generáció ideológiáját rejti magában.
A fiatal svájci-olasz-német származású újságíró éppen az implikált NGO kapcsán keresi az efféle szervezetek mozgatórugóit. Steinmann szerint nehezen bizonyítható, hogy a pénz lenne az NGO-k tevékenységének indítéka – szerinte ez a téves gondolat vezethetett az ezt állító Carmelo Zuccaro cataniai ügyész elszigeteléséhez is –, a háttérben sokkal inkább egyfajta mély ideológiai meggyőződés húzódik.
A szerző szerint a Jugend Rettet tagjai a felső-középosztálybeli berlini miliőből érkeznek, mely a háború utáni német kormányok által erőltetett és végletekig vezetett történelmi bűntudat-politikájának következményeként jött létre. Ezeket a meghasonlott fiatalokat egész életükben "a saját kultúrájukkal szembeni gyanakvásra nevelték", így mára a terhes nemzetiszocialista múlttal való végső szakítás egyetlen módját a nemzeti sajátosságok teljes feladásában, és egyfajta globális értékkészletben való feloldódásban látják. Az "önelutasítás" kultúrája Steinmann szerint Németországban nem a véletlen műve: azt fokozatosan terjesztették el a német közvéleményben bizonyos jól körülhatárolható ideológiai irányzatok, mint például a Frankfurti Iskola.
Steinmann úgy véli: ebből a szempontból tökéletesen érthető, hogy a Jugend Rettethez hasonló "civil" szervezetek miért ragaszkodnak az olasz hatóságokkal való együttműködés szigorú megtagadásához. Egész egyszerűen azért, mert nekik az egyetlen céljuk, hogy a nacionalizmust szülő európai nemzeti sajátosságok eltüntetése érdekében minél több migránst szállítsanak Európába, miközben az olasz hatóságok a migrációs hullám fékezésére törekszenek.
Bizonyíték: így veszik át a sáskacsempészektől a nemzeti sajátosságokat valóban hatékonyan eltüntető niggereket (akik elsőként pont az ilyen kis nyikhajokat fogják szájon vágni, de Európát ez aligha vigasztalja):
(Kuruc.info - Híradó nyomán)