Az izraeli katonai ügyészség (!) ma vádiratot nyújtott be ’Áhed et-Támími, 16 éves palesztin lány ellen a megszálló katonák öt rendbeli megtámadása, erőszakra való uszítás és a „harcosok” megfélemlítése miatt. A lány édesanyját, Nárimán et-Támímit pedig azzal vádolják, hogy az egyik közösségi oldalon egyenes adásban közvetítette megszálló katonák elleni tüntetést, s ezzel további rendbontásra uszította a palesztinokat – írja a Há-Árec című izraeli napilap, amely a katonák elleni „súlyos támadásról és megfélemlítésről” videót is kitett a honlapjára. A december 19-én letartóztatott ’Áhed et-Támími szabadon bocsátásáért világszerte tüntetnek.
Zoom
Áhed et-Támími (jobbról) és jemeni zsidó fogolykísérője
Amint arról a „független magyar” sajtó mélyen hallgat – vagy csak a cionisták verzióját közli -, december 15-én a megszállt Ciszjordániában levő, közel 600 lelket számláló Nebi Száleh nevű palesztin faluban helybeliek tüntettek a zsidó megszállás ellen. A település legnépesebb családja, az et-Támími család három nő tagját, egy édesanyát, a leányát és az utóbbi unokahúgát négy nappal a tüntetés után letartóztatták, majd előzetes letartóztatásba helyezték őket. A bíróság által többször is meghosszabbított előzetes letartóztatás után a katonai ügyészség az anya és lánya ellen ma vádiratot adott ki. Az első rendű gyanúsítottat, a 16 éves ’Áhed et-Támími katonák elleni súlyos támadás, katonák megfenyegetése, katonák tevékenységének megzavarása, uszítás, illetve ember és vagyontárgy megdobálásával vádolják.
Zoom
Áhed et-Támími ma a bíróságon
Amint az a ma kiadott vádiratból kiderül, a 16 éves ’Áhed et-Támími megtámadta a házuk mellett (a környezetükre gépkarabélyt tartó – H. J.) két katonát, miközben a lány édesanyja, Narimán et-Támími az Fb-oldalán élő adásban közvetítette a jelenetet. A felvételen látható szőke lány, ’Áhed et-Támími, meglökte a katonákat, majd „fenyegetően” azt kiáltotta: „Takarodjatok innen, vagy kaptok tőlem egy öklöst!”. Ezután a lány megrúgta a katonákat, majd arcul ütötte őket.
אזהרה! אם אתם לא רוצים שיהרס לכם היום, אל תלחצו פליי. אני מבטיח לכם שאתם עומדים להיות בשוק. זה 3 דקות של השפלה חסרת תקדים בחיילי צה"ל. מעולם לא ראיתי אימפוטנציה ברמה כזאת. ככה נראה צבא מסורס. בחיים לא התפללתי לראות כת של נשק בפרצוף של אדם. הלוחם והקצין יכלו לפתור את הבעיה הזאת ב 80 שקל בגז פלפל מריקושט. מי שלא מזהה אלו הבנות של משפחת תמימי מנבי סאלח. Israel Police - משטרת ישראל אנחנו דורשים לעצור את משפחת תמימי במידי על תקיפה!
Közzétette: ‎(הצל) the shadow‎ – 2017. december 18.
Az ügyészség ezen kívül azzal is vádolja a palesztin lányt, hogy az édesanyja Fb-oldalán rögtön a fentebb leírt eset után a következő szavakkal „uszított” az izraeli katonaság ellen: „Remélem, hogy ezek után mindenki részt vesz a tüntetéseken, mert eredményt csak így lehet elérni. A mi erőnk a kövekben van. Remélem, az egész világ összefog Palesztina felszabadítása érdekében. Trump bejelentette a döntését (arról, hogy Jeruzsálemet Izrael fővárosának tekinti – H. J.), s ezért viselniük kell a részünkről megnyilvánuló válasz következményeit – legyen az késeléses, öngyilkos merénylet vagy kődobálás.”
Zoom
Áhed (a legkisebb) már évekkel ezelőtt is tiltakozott a megszállás ellen
Narimán ’Áhed, a lány édesanyja ellen azért nyújtott be vádiratot az izraeli katonai ügyészség, mert a katonák elleni, tettlegességgel is járó föllépést közvetítette az Fb-oldalán, amelyet több ezren követtek, s ezzel az uszítás súlyos bűncselekményét követte el. Súlyosbítja a vádlott helyzetét, hogy a közösségi oldalára kitett videót később több tucat ember tetszikelte.
Zoom
Áhed et-Támími letartóztatásának meghosszabbítása a bíróságon
A nyugati sajtóban a palesztin nők letartóztatása után elterjedt a hír, miszerint az édesanya és a leánya keresztény palesztin. Nos, a 16 éves lány szőke haja és világos bőre téveszthette meg a hírt közlőket, mert az említett Nebi Száleh ciszjordániai faluban nem élnek keresztények, s a letartóztatottak neve is a muszlim mivoltukra utal. Mindez persze nem változtat azon a tragikomikus lényegen, hogy a megszálló izraeli katonák ellen már lánykák is föllépnek, s a Közel-Kelet egyetlen demokráciájában polgári személyek sorsáról katonai ügyészség, illetve törvényszék dönt.
Hering J. – kuruc.info