Szentmisével emlékeztek vasárnap a pénteki túszdráma áldozataira a dél-franciaországi Trebes városában. A 25 éves marokkói származású elkövető, aki azt állította, hogy az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozik, négy embert megölt és 15-öt megsebesített, mielőtt a rendőrök végeztek vele. A francia kormány terrortámadásnak minősítette a történteket.
Misével emlékeztek a pénteki terrortámadás áldozataira a franciaországi Trebesben. A helyi templomban több százan voltak, szinte mindenki olajágakkal a kezében érkezett.
A támadásnak már négy halálos áldozata van, miután szombaton meghalt az a rendőrtiszt is, aki önként ajánlotta fel, hogy bent marad az üzletben a támadóval, ha elengedi a túszokat.
A 45 éves alezredesre hősként tekintenek a franciák. Az önfeláldozó tiszttől a jövő héten nemzeti gyászszertartáson vesznek végső búcsút.
Az iszlamista merényletet egy 26 éves marokkói származású terrorista követte el. A hatóság nagy erőkkel nyomoz, átvizsgálják a férfi telefonját és számítógépét is. A túszdráma helyszínén ugyanis nem csak fegyvert és egy vadászkést találtak a nyomozók, hanem több, házilag készített bombát is. Ezek alapján feltételezhető, hogy nem csak néhány embert akart megölni, hanem sokkal nagyobb pusztításra készült.
(Híradó)