Izraeli vadászgépek kilenc, a palesztin Hamász mozgalomhoz tartozó célpontot támadtak hétfőn, válaszul a zsidó állam területére gyújtogatás céljával reptetett léggömbökre és sárkányokra - közölte az izraeli hadsereg sajtószolgálata.
"Nem sokkal ezelőtt az izraeli légierő vadászgépei csapást mértek két katonai tábor kilenc célpontjára, valamint a Hamász egy lőszergyártó bázisára a Gázai övezet északi részén" - áll a hadsereg közleményében, amely élesen bírálja a zsidó állam lakosságának és mezőgazdasági területeinek biztonságát fenyegető "terrorista cselekményeket".
A közlemény emlékeztet arra, hogy a hadsereg az elmúlt napokban több ízben megengedhetetlennek nevezte az égő léggömbökkel és sárkányokkal Izrael ellen elkövetett akciókat, amelyek állítólag több millió dolláros kárt okoztak a terrorállam területén.
A palesztinok azóta alkalmazzák fegyverként ezeket a játékokat, hogy március végén a Hamász felhívására tömeges tüntetések kezdődtek a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó fal és kerítésrendszer mentén a palesztin föld napjától egészen május 14-éig, Izrael hetven évvel ezelőtti kikiáltásának napjáig, amely a palesztinok számára a katasztrófa napja (nagba).
A "világ legerkölcsösebb hadserege" azóta legkevesebb 120 palesztint agyonlőtt, és sok ezret megsebesített.
(MTI nyomán)