Halálos késelés történt a németországi Offenburgban csütörtökön. A tettes egy orvost megölt, és súlyos sérüléseket okozott egy nővérnek.
Zoom
Fotók: Benedikt Spether / dpa
Csütörtök délelőtt egy férfi egy orvosi rendelőben késsel támadott az orvosra és a nővérre. Az orvos olyan súlyosan megsérült, hogy belehalt a késes támadásba. A nővért is kórházba szállították, életveszélyes sérülésekkel.
Zoom
Ezután a férfi elmenekült, a rendőrség hatalmas erőkkel vonult a helyszínre, és körülbelül egyórás üldözés után elfogták a támadót. Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy ki a késelő, azt sem, hogy milyen nemzetiségű, valamint azt sem, hogy miért követte el ezt a bűncselekményt. A férfi kihallgatása még zajlik.
(MTI)
Frissítés: nem tudni, milyen nemzetiségű...
De azért egy német lap megírta, hogy egy 26 éves szomáliai a tettes. Nyilván egy újabb ártatlan, védelemre szoruló menekült...
A szemtanúk elmondása szerint a rendőrök egy fiatal barna bőrű (micsoda rasszizmus!), sapkát viselő férfit kerestek, és nem sokkal később el is kapták az utcán, alig másfél kilométerre a gyilkosság helyszínétől. Most valószínűleg éppen a mentális problémáit ecseteli az őt kihallgató rendőröknek.
(Kuruc.info)