Franciaországban a sárgamellényesek tüntetései során kialakult zsidóellenes hangulat esetleges kellemetlen következményeitől tartva egy héttel ezelőtt ideiglenesen bezárták a párizsi Champs-Élysées-ben levő Chabad-ház nevű zsidó központot és a mellette álló zsinagógát. Kedden több tucat sírkőre festettek horogkeresztet, és írtak zsidóellenes jelszavakat a Strassburg melletti zsidó temetőben – írja a Kikár Há-Sábát és a Jiszráél H-Jom című izraeli hírportál
Zoom
Christophe Castaner belügyminiszter tegnap a strassburgi zsidó temetőben (fotó: Reuters)
A sárgamellényes tüntetők több vezetője az egy héttel ezelőtti megmozdulás során azt állította, hogy „Az igazi ellenség azok a zsidók, ők idézték elő a gazdasági élet pangását”. Míg egy másik sárgamellényes szerint. „A zsidók a bábjukként segítették hatalomra Emmanuel Macron elnököt, s ők bírták rá a gazdagok vagyonadójának eltörlésére is.”
A legutóbbi tömegtüntetések után, e hét kedden több tucat sírkőre horogkeresztet rajzoltak, és zsidóellenes jelszavakat írtak a Strassburg város melletti zsidó temetőben. Tegnap a strassburgi zsidó hitközség tagjai a temetőben gyűltek egybe és mondtak imát. Az eseményen francia zászlócskával a kezében, kipával a fején jelen volt Christophe Castaner francia belügyminiszter is.
Zoom
Horogkeresztes sírkövek a strassburgi temetőben (fotó: Reuters)
A magyar adófizetők pénzén a Chabad zsidó szekta által alapított Tett és Védelem (TEV) nevű szervezet nemsokára Brüsszelben is irodát nyitó részlegének az antiszemitizmus föltérképezése terén a jelek szerint a közeljövőben több dolga akad majd Franciaországban és magában Belgiumban is, mint Magyarországon.
H. J. – Kuruc.info
Kapcsolódó: