Nagyon jól jött Izraelnek a szeptember 11-i terrortámadás - jelentette ki Benjamin Netanjahu. Mi húzunk hasznot az ikertornyok és a Pentagon elleni támadásból, akárcsak az iraki háborúból, hiszen ezek a mi oldalunkra állítják az amerikai közvéleményt, magyarázta - írja a Ma'ariv nevű lap.
A Fidesz testvérpártjának, a Likudnak az elnöke a Bar-llan Egyetemen tette ezen kijelentéseket egy konferencián, melynek témája a terjeszkedés-mániás zsidók által megszállt Jeruzsálem sorsa volt.
A volt izraeli kormányfőtől nem először hallani ilyen kijelentéseket.
Hasonló megjegyzést tett közvetlenül a kétséges hátterű repülős támadás után, mikor is megjegyezte, hogy "ez jó Izraelnek". Amikor a riporter megkérdezte, mégis hogy könyvelhet el jó dolognak egy szörnyű tettet, a zsidónak egy vékony kertelésre futotta csupán.

A pökhendi, de legalább őszinte Netanjahu láthatóan nem tartott attól, hogy ezek a kijelentések rossz fényt vethetnek országára, valószínűleg Izraelnek az amerikai médiára és politikára gyakorolt elsöprő hatásának tudatában, állapítja meg az esetet hírül adó Palesztin Információs Központ.
Ennek alátámasztására a hírportál emlékeztet Ariel Saron volt izraeli kormányfő azon kijelentésére, mely szerint a zsidók irányítják Amerikát, és ezzel az amerikaiak tisztában is vannak.
"Egy dolgot nagyon egyértelműen le akarok szögezni - mondta külügyminiszterének, Simon Peresznek 2001 októberében -: ne aggódjon az Izraelre nehezedő amerikai nyomás miatt, mert mi zsidók irányítjuk Amerikát, és ezt ők nagyon jól tudják."
Netanjahu egyébként egyike a tökéletes zsidó példáknak a kettős mérce alkalmazására (és hát nem kevés van belőlük e fajtán belül): miközben gyakran hasonlítja a nácikhoz a palesztinokat és Iránt, ő maga tesz olyan kijelentéseket a zsidók által végrehajtandó etnikai tisztogatásokkal kapcsolatosan, melyek simán besorolhatóak lennének ebbe a kategóriába.
1989-ben például - szintén a Bar-llan Egyetemen - így fogalmazott a diákjainak: "Izraelnek ki kellett volna használnia a Tienanmen téri tüntetések leverését (Kínában) arra, hogy jelentős számú arabot telepítsen ki a térségből."

Adnak ők a világnak...
Visszatérve Orbán barátjának a kijelentésére, az Egyesült Királyságban működő palestine-info rámutat: többször felmerült a gyanú, hogy Izraelnek szerepe volt a 9/11-es merényletben, annak fényében, hogy a legnagyobb hasznot Izraelnek hozta az eset.
Az ezt alátámasztó bizonyítékokat ismerjük, hiszen évek óta keringenek a Világhálón, mindössze egy érdekes kis esetet említünk most meg, melyről az amerikai sajtó is hírt adott annak idején: a merénylet óráiban arra lett figyelmes egy New Yersey-i háziasszony, hogy a házától nem messze öt férfi filmezi az égő épületeket, közben ugrál örömében és gratulál egymásnak, időnként pedig a gyújtóikkal táncolnak, mintha rock-koncerten volnának. A hölgy kihívta a rendőrséget, akik 4700 dollár készpénzt, hamis személyazonosságikat és izraeli útleveleket találtak náluk. Az esetet utána agyonhallgatták.
Más jelentések szerint a szélsőjobb izraeli politikus, Eifi Eitam tervelte ki és irányította az akciót, jegyzi meg a brit földön működő hírportál.
(Kuruc.info - palestine-info.co.uk)

Alább két videó a táncoló zsidókról. Angol nyelven, sajnos, a lényeg: az ifjú héberek bevallották, hogy az események rögzítése volt a feladatuk (tehát előre tudott róla a Moszad). A zsaruk a bejelentés nyomán elkapták őket, de természetesen szép lassan szabadlábra is kerültek, mintha mi sem történt volna.

Kapcsolódó