Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma beszámolt az Egyesült Államok kísérleteiről Ukrajnában, amelynek célja bioágensek létrehozása, melyek szelektíven hatnak az egyes etnikai csoportokra.
Igor Kirillov, az orosz hadsereg biológiai és kémiai védelmének vezetője kijelentette, hogy Ukrajna különböző régiónak állampolgáraiból származó ezer vérszérummintát szállítottak Németországba. Mindezeket a mintákat Kirillov szerint az a tény határozta meg, hogy minden állampolgár kizárólag a szláv etnikai csoporthoz tartozott.
Az Orosz Védelmi Minisztérium szerint nagy valószínűséggel beszélhetünk olyan bioágensek létrehozására irányuló kísérletekről Ukrajnában, amelyek szelektíven hatnak bizonyos az etnikai csoportokra.
"Nagy valószínűséggel azt mondhatjuk, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei egyik feladata olyan bioágensek létrehozása, amelyek képesek szelektíven támadni a lakosság különböző etnikai csoportjait" - mondta Kirillov.
Elmondása szerint a rendelkezésre álló dokumentumok megerősítik, hogy az ukrán állampolgárok biológiai mintáit többször külföldre szállították. Kirillov példaként említette 350 kriokonténer vérszérummintával történő átadását az ukrán Egészségügyi Minisztériumból Ausztráliába.
Elmondása szerint Ukrajna különböző régióinak állampolgáraiból mintegy ezer vérszérummintát vittek át Németországba. Mindezeket a mintákat Kirillov szerint az a tény határozta meg, hogy minden állampolgár kizárólag a szláv etnikai csoporthoz tartozott.
Igor Kirillov az ukrán laboratóriumokban kidolgozott amerikai projekt részleteit is feltárta, amelynek célja a veszélyes fertőzések vándorló madarakon keresztüli terjedésének tanulmányozása.
(Olvasónktól; eredeti cikk, illetve videóillusztráció orosz nyelven (a dokumentumok ukrán nyelven) itt, továbbá fontosabb egyéb dokumentumok angolul itt.)
Korábban írtuk: