A jó hír pedig az, hogy az angliai helyhatósági választásokon a Brit Nemzeti Párt jelentősen előretört! Eddig 84 képviselőjük ült a különböző települések önkormányzati testületeiben.

A május 1-jei választások után immár 100 képviselője lesz a brit nemzeti érdekeket egyedül felvállaló pártnak. Rotheram városában például sikerült megbuktatni az eddigi munkáspárti polgármestert, a Nemzeti Párt pedig két képviselői helyet szerzett. Amber Walleyben szintén két honatya ül majd a brit hazafiak szineiben a település vezető testületében.

Thurrockban pedig a Brit Nemezti Párt a szavazatok 40%-ával megelőzte az összes többi politikai erőt! Nuneatonban eddig egyetlen képviselője sem volt a pártnak az önkormányzatban, mostantól viszont kettő is lesz. Pendle-ben kétszer annyi voksot kaptak a nemzetiek, mint a Munkáspárt, és itt szintén ők gyűjtötték be a legtöbb szavazatot. Daventry városának Drayton nevű kerületében 31%-os eredménnyel a toryk mögé szorultak, itt is megelőzve a Munkáspártot. Halifaxban is megszereztek egy újabb képviselői helyet, Stoke-ban pedig  3-mal növelték mandátumaik számát. Így ebben a kisvárosban immár 9 hazafi ül majd az önkormányzat képviselőtestületében. 

Loughtonban is sokal többen szavaztak a Brit Nemezti pártra, mint korábban, így itt 5 honatya küzd majd a nemzeti érdekekért. Mancot városának Hawerden nevű kerületében a párt kincstárnoka, John Walker jutott be a képviselőtestületbe. És ami a legnagyobb siker: első ízben sikerült mandátumot szerezni London városának képviselőtestületében! /A fővárosban a szavazatok 5,3 %-át kapta a Nemzeti Párt./ Számos helyen pedig a Nemzeti Párt jelöltjei a második helyen végeztek, és így nem nyertek mandátumot. De a rájuk leadott sok szavazat így is figyelemre méltó. Kiváltképpen érdekes, hogy a nemzetiek leginkább a korábbi munkáspárti fellegvárakban törtek előre.

A Brit Nemzeti Pártot a szigetország összes médiája rasszistának  és fasisztának kiáltja ki, mindegyik politikai erő "elhatárolódik" tőle, és rágalmak és hazugságok özönét zúdítja rá. A párt meghirdette a maga "csendes forradalmát" a brit nemzeti érdekek kiárusítása, a pénzoligarchia és a multik korlátlan uralma, a bevándorlás, a "multikulti", az erkölcsi és környezeti értékek tudatos pusztítása ellen tiltakozva. Jó lenne, ha a radikális magyar hazafias szervezetek tanulmányoznák a Brit Nemzeti Párt politikáját. Sokat tanulhatnánk tőlük!

P.O.