Kalapáccsal végeznek ki egy állítólagos volt orosz zsoldost, aki átállt az ukránokhoz – legalábbis erről terjednek videók különböző közösségi felületeken – írja a Mandiner.
Az orosz média szerint a Wagner Grouphoz köthető videón a férfi Jevgenyij Nuzsinként azonosította magát, és azt mondta, oldalt váltott, hogy „az oroszok ellen harcoljon”.
A felvételen az 55 éves férfi egy téglafalhoz tartott fejjel megadja a nevét, a születési dátumát és elmondja, hogy szeptember 4-én átállt az ukránokhoz.
Zoom
Elmondása szerint október 11-én rabolták el Kijevben, leütötték, elvesztette az eszméletét, és ebbe a pincébe került, ahol azt mondták, bíróság elé állítják. Miközben erről beszélt, egy ismeretlen, katonai ruhás férfi egy hatalmas pöröllyel oldalról a fejére és a nyakára csap, majd a hanyatt vágódó férfire még egyszer lesúlyt.
A videót orosz bloggerek bosszúként aposztrofálják az árulásáért, egy Telegram-csatorna pedig „A bosszú kalapácsa” címmel látta el.
A férfi egy szeptemberi interjúban az ukrán sajtónak azt mondta, elítélt gyilkos, aki a börtönből csatlakozott a Wagner Grouphoz, de aztán oldalt váltott, és úgy döntött, hogy Oroszország és Putyin ellen harcol – írja a videót kiszúró 444.
A kivégézést a Reuters cikke szerint a Wagner-csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin is kommentálta. Szerinte a videót „Egy kutya úgy végzi, akár egy kutya” címmel kellene közölni.
Ismert: az eredetileg az orosz fegyveres erők veteránjaiból álló Wagner Group többek között Líbiában, Szíriában, a Közép-afrikai Köztársaságban, Maliban és Ukrajnában harcolt. Prigozsinék legutóbb akkor kerültek be a hírekbe, amikor elítélteket toborztak az orosz börtönökben.
A videó megnézését csak 18 éven felüli, erős idegzettel rendelkezőknek ajánlják.