Az indián beintett a zsidóknak
Evo Morales bolíviai elnök La Pazban szerdán bejelentette, hogy országa megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel a Gázai övezetben elkövetett népirtás miatt. Slomo Kohen izraeli nagykövet és munkatársainak szombati kiutasítása után Venezuela most hivatalosan is bejelentette, hogy megszakította a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel. 
Evo Morales, az indián származású bolíviai elnök szerdán a La Paz-i elnöki palotában külföldi diplomaták jelenlétében jelentette be, hogy hazája a Gázai övezetben elkövetett népirtás miatt megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat a zsidó állammal. 
Amint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, Hugo Chavez venezuelai elnök is hazaküldte Caracasból az izraeli nagykövetet és a külképviselet többi munkatársát a palesztinok körében végrehajtott zsidó gyilkolászások miatt. Chavez és Morales az elmúlt években az amerikai hegemónia elleni küzdelem jelképévé vált Dél-Amerikában. 
Az izraeli külügyminisztériumból tegnap kiszivárogtatott hírek még arról szóltak, hogy Venezuela meggondolta magát, mert mégsem kívánja teljesen megszakítani a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel. Nyilatkozott Slomo Kohen is, a Caracasból szombaton kiebrudalt izraeli nagykövet, aki szerint a venezuelai külügyminisztérium ideiglenesen megbízott nagykövet érkezését várja Izraelből. Magyarán, Izraelben azt sugallták, hogy Venezuela meggondolta magát és a kapcsolatok szép csendben helyreállnak. A venezuelai kormány most azonban hivatalosan is bejelentette, hogy „a Gázai övezetben elkövetett embertelen népirtás” miatt Caracas megszakítja a diplomácia kapcsolatait Izraellel.  
Az elmúlt napokban több érdekes fordulattal tarkított dolog jelenleg úgy áll, hogy Evo Morales bolíviai elnök szerdán tett hivatalos bejelentetést az Izraellel való diplomáciai kapcsolatok megszakításáról, míg Hugo Chavez, venezuelai elnök szombaton kiutasította országából az izraeli nagykövetet és munkatársait, de a kapcsolatok megszakítására vonatkozó hivatalos caracasi bejelentésre csak most került sor. Nem csodálkoznánk, ha ebben az ügyben újabb érdekes fordulat tanúi lennénk. 
El-Kudszi – Kuruc.info