Hat évi börtönbüntetésre ítélte a müncheni törvényszék a 72 éves Horst Mahlert uszítás (Volksverhetzung) vádjával. (Ez volt a maximálisan kiszabható büntetés, ezt kérte az ügyész.) Mahler, az egykori NDP-s ügyvéd, most az Alkotmánybíróság elé szándékszik terjeszteni ügyét, állásfoglalást kérvén azzal kapcsolatban, hogy az "uszítás-paragrafus", melynek alapján elítélték, nem mond-e ellent az alkotmánynak.
 
Mahlert két "bűncselekmény" alapján ítélték el. Egyrészt terjesztette Rudolf Germar egy könyvét, melyet az Alkotmányvédelmi hatóság  (Verfassungschutz) betiltott, másrészt saját CD-jét is, melyen a holokausztot "a világtörténelem legsúlyosabb következményekkel járó hazugságának" nevezte. Bajtársukat, Ernst Zündelt nem sokkal ezelőtt, januárban ítélte egy német bíróság 5 évi börtönbüntetésre. Zündel ügyvédjét - aki mellesleg Horst Mahler élettársa - a tárgyaláson tartóztatták le hasonló cselekmény vádjával. (!)
 
(Megjegyezzük, az ügyész urak nincsenek tisztában a legalapvetőbb fogalmakkal. Logikailag egy történelmi esemény megtörténtét nem lehetséges logikailag tagadni, legfeljebb kétségbe vonni!  Létét viszont bizonyítani kell, amit minduntalan azzal utasítanak vissza, hogy az "közismert nyilvánvalóság".)
Sajnos az európai bíróságok átvették az angolszász jogrendszer azon csököttségét, hogy a vádlott bűnösségének kérdésében találomra kiválasztott, laikus esküdtek döntenek. Miután a holokauszttal kapcsolatos agymosás több, mint hatvan éve tart, ezen esküdtek ítélete eleve nem lehet független! Emellett ha ellenkező ítéletet hoznának, az egészt társaságot nyilván ott helyben letartóztatnák, akár Zündel ügyvédnőjét, Sylvia Stolzot!
 
Kíváncsiak vagyunk, mikor kap valaki 6 évi börtönbüntetést egy amerikai bíróságon, mert tagadni meri, hogy a jenkik holokausztot követtek el az indiánok ellen, vagy Törökországban tagadni meri, hogy a törökök kiirtottak minimum másfél millió örményt, vagy Oroszországban tagadni merik közel 8 millió ukrán halálra éheztetését, holott ezek ráadásul még meg is történtek? És mikor kap 6 éves börtönbüntetést az a Heribert Illig, aki tagadja Nagy Károly létét, és azt állítja, hogy a katolikus Egyház belehamisított pár száz nem létező évet Európa történelmébe?  
 
Ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat a három bátor hitvalló mellett. Jézus vigasztaló szavai jutnak eszünkbe: Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért! Egyszer fény derül minden hazugságra!
 
Tarnóczy Szabolcs