Dr. David Duke
Az igaz szótól és a fehér összefogástól rettegő cionista cseh kormány nyilvánvaló utasítására, kiutasították Csehországból David Duke-ot, a fehérek életteréért küzdő politikust, aki egykor a Ku Klux Klan főnöke volt.
"Duke úr tartózkodási engedélyét visszavontuk. A rendőrség kiutazási vízumot állított ki számára. Éjfélig el kell hagynia Csehországot" - jelentette ki szombaton Katerina Rendlová idegenrendészeti szóvivő.
A Ku Klux Klan egykori főnöke pénteken délelőtt érkezett Prágába, s délután A fekete sashoz címzett vendéglőben őrizetbe vették. A kihallgatás után szombaton reggel szabadon engedték azzal, hogy éjfélig el kell hagynia Csehországot. A korábban nyilvánosságra hozott értesülések szerint David Duke előadást tartott volna Prágában és Brnóban, de azok időpontját és pontos színhelyét a neonáci szervezők nem hozták nyilvánosságra.
Korábban írtuk: Kommandósok fogták el Prágában az amerikai Ku Klux Klan egykori vezetőjét, mert élni kívánt a szólás szabadságával, és neonáci gyűléseken akart előadást tartani Csehországban.

"Duke urat az államügyész előzetes beleegyezésével pénteken délután a Kampa szigeten A fekete sashoz címzett vendéglőben letartóztattuk. Az a vád ellene, hogy nyilvánosan olyan mozgalmakat népszerűsített, amelyek az emberi szabadságjogok eltiprását támogatják" - hazudott Jan Mikulovsky, a prágai rendőrség szóvivője.

Nem hivatalos értesülés szerint a letartóztatás konkrét oka az volt, hogy Duke cseh újságírókkal beszélgetve tagadta a valóban meg nem történt holokausztot. Az akcióban mintegy harminc álarcos kommandós vett részt. Kiutasították Csehországból David Duke-ot, a fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai szervezet, a Ku Klux Klan egykori főnökét. Korábban az volt a terv, hogy a Ku Klux Klan volt vezére a prágai Károly Egyetemen is tart előadást. Ezt eredetileg az egyetem engedélyezte is, de később az engedélyt visszavonta, nehogy botrány legyen belőle. A ilyen és ehhez hasonló egyetemi rendezvényekre ugyanis szabad a belépés, így nehéz lett volna megakadályozni, hogy az előadáson esetleg cseh hazafiak is részt vegyenek.

Ivan Langer belügyminiszter, Michael Kocáb emberi jogi miniszter és több bolsevik szervezet nemtetszésének adott hangot a látogatással kapcsolatban. A Právo című baloldali lap értesülése szerint David Duke Csehországban rajta van a "szélsőséges", nemkívánatos személyek listáján, ezért a hatóságok akár megérkezésekor is letartóztathatták volna, vagy nem kellett volna beengedni az országba.
Arról, hogy Duke miért annyira "veszélyes", hogy a letartóztatásához harminc(!) álarcos kommandóst szükségeltetik bevetni (nyilván a szólás- és véleményszabadságukkal még élni kívánok megfélemlítése is célja volt az akciónak), a másfél hónapja a holo-revizionisták iránti tiszteletünkből megnyitott, és olvasóink körében óriási népszerűségnek örvendő holokamu dossziénkban olvashat bővebben a jelölt linkre kattintva, de megtalálja portálunk jobb szélén, közép tájékon a dossziék között is.
(Inforadio.hu és NH nyomán)