Belső sérülései is lehetnek a Bolíviában fogva tartott magyarnak, ügyvédje szerint. Claudia Abastót telefonon érte utol a Tóásó védelmét szervező Máltai Lovagrend külügyminisztere. Magyarosi Árpád hazahozatalának és Tóásó Előd védelmének finanszírozására gyűjtést szerveznek. A bolíviai hatóságok közben egy rossz minőségű videofelvétellel akarják bizonyítani, hogy Rózsa-Flores Eduardo és társai valóban Evo Morales elnök elleni merényletre készültek.
A La Paz-i börtönben fogva tartott Tóásó Elődnek belső sérülései is lehetnek - ügyvédje attól tart, ebbe bele is halhat. Claudia Abasto szombaton is járt Tóásónál. A magyar állampolgárságú férfit egy bolíviai ügyvédi iroda képviseli. Testvére már korábban beszélhetett vele. Annyit mondott, hogy bántották, részletekbe nem mentünk bele – mondta el Tóásó Edit. A fogvatartott nővére kitért rá, hogy beszélgetésük célja az volt, hogy megbizonyosodjon, hogy életben van.
Tóásó és társai bűnösségét egy rossz minőségű videofelvétellel akarják bizonyítani a bolíviai hatóságok. Az állítólagos terrorcsoport ügyét vizsgáló ügyész egy olyan felvételt mutatott be, amelyen a hang szakadozik. A videón az április 16-án agyonlőtt 3 férfi: Rózsa-Flores Eduardo, Magyarosi Árpád, Michal Dweyer állítólag azon sajnálkozik, hogy nem helyeztek el bombát az Evo Morales elnököt és kormányát szállító hajón. A képsorokon az a két külföldi is látható, akiket még keresnek.  
(Hír tv)