Alkut ajánlottak a Bolíviában fogvatartott Tóásó Elődnek a helyi hatóságok. Az MTV Híradójának információi szerint az ügyészség öt év börtönt ajánlott a magyar férfi ügyvédjének, ha Tóásó Előd bűnösnek vallja magát.
A 29 éves férfit azzal vádolják, hogy részt vett a részben magyarok - köztük Rózsa-Flores Eduardo - által Evo Morales bolíviai elnök ellen szőtt összeesküvésben. A Blikk azt írja, hogy a helyi törvények szerint harminc év börtönbüntetés járna neki, ha bebizonyosodik bűnössége. Nagy Károly András, a Máltai Lovagrend magyar külügyminisztere a lapnak azt mondta, hogy Tóásó Előd nem követett el semmilyen bűncselekményt, "még egy hét börtön is sok".
Mint ismert, április 16-án egy Santa Cruz-i szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert. Lelőtték a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores Eduardót, a romániai magyar Magyarosi Árpádot és egy ír fiatalembert, Michael Dwyer-t. Két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elődöt. Az ottani hatóságok állítása szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.
(FH, Kuruc.info)
Kapcsolódó: