Lassan véget ér XVI. Benedek pápa szentföldi útja, amelynek során már eddig igen sok bírálat érte arab és zsidó részről egyaránt. Kétségtelen, hogy németsége és hajdani hitlerjugendista volta miatt a cionisták keményen zsarolják (eleve hiba részéről, hogy mindezt szégyelli, és hogy tényleges népirtó hébereknek gazsulál bármely mértékben - a szerk.), s mostani látogatása folyamán is igyekeztek rávenni a zsidó politikai és gazdasági törekvéseket is szolgáló megnyilatkozásokra. A pápalátogatás vége felé azonban elmondhatjuk, hogy a cionisták szándékát csak részben koronázta siker. 

Iszmáíl Hánije palesztin miniszterelnök
XVI. Benedek pápa a cionisták elképzeléseinek eleget téve ellátogatott a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeumba, ahol beszédében nem egészen azt mondta, amit elvártak volna tőle. Nem ítélte el néven nevezve a német nemzetet és a Római Katolikus Egyházat, valamint az egykori partizán, a lengyel II. János Pál pápával ellentétben nem kért nyilvánosan bocsánatot. (Milyen érdekes, hogy miközben kaftánék magukra vonatkoztatva elutasítják a kollektív bűnösség fogalmát, a nemzsidókra előszeretettel alkalmazzák - a szerk.) 
A fentebb említett, parancsszerű elvásárok végrehajtásának elmaradása miatt, de leginkább a szerdán, Betlehemben, a palesztinokat megnyomorító „fajvédő válaszfal” felhúzása, a ház- és kórházrombolás elleni, illetve a független palesztin állam létrehozása melletti érvelése miatt az izraeli sajtó most már a legízléstelenebb stílusban támadja a szentatyát. 
A zsidó bírálatok mellé most a területi és ideológiai téren megosztott palesztinok is kifejezték elégedetlenségüket a pápalátogatással kapcsolatban. A 2006 januárjában a Palesztin Nemzeti Hatóság területén demokratikus választásokat nyert Hamász miniszterelnöke, Iszmá'íl Hánije szerdán este az Al-Kudsz (Jeruzsálem) TV-ben hangot adott csalódottságának, amiért XVI. Benedek nem látogatott el a Gázai övezetbe. 
„Szerintünk a megszálló entitás (Izrael elnevezése a Hamász szóhasználatában – a szerk.) területe helyett a pápának inkább a Gázai övezetben kellett volna látogatást tennie, s így legalább benyomást szerezhetett volna arról, hogy milyen a valódi holokauszt”- nyilatkozta a tényeknek megfelelően a Hamász Iszlám Ellenállási Szervezet által működtetett tévében Iszmá'íl Hánije palesztin kormányfő. 
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info