Bolíviának nincs vitája Magyarországgal a Rózsa-Flores üggyel kapcsolatban – mondta a marxista-leninista bolíviai kormány külügyminiszter-helyettese Moszkvában Nemes Gábornak, az MR1-Kossuth Rádió tudósítójának nyilatkozva. Hugo Fernandez Araoz azt állította: Bolívia garantálja, hogy tisztességes bírósági eljárásra kerül sor, és ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy megromlik a két ország viszonya. Bolíviának bizonyítékai továbbra sincsenek, Tóásó Elődöt mégis továbbra is fogvatartják, embertelen körülmények között.
A külügyminiszter-helyettes elismerte, hogy korábban nem csak a sajtó, bolíviai hivatalos személyek is kritizálták Magyarországot, a magyar hatóságokat. Azonban, mint mondta: a hivatalos álláspontot a külügyminisztérium képviseli. Hugo Fernandez Araoz hozzátette: Bolívia megkapta a nyomozáshoz kért segítséget Magyarországtól.
A nyomozás pillanatnyi állásáról a külügyminiszter-helyettes azt mondta: sok részletet még nem tudni, azt azonban bizonyosnak nevezte, hogy komoly veszély fenyegette az ország intézményeit, és Bolívia azt tette, amit tennie kellett – fogalmazott, bár konkrétumokat természetesen nem emlegetett a kommunista külügyminiszter és Tóásó Előd fogvatartásának körülményeiről és gyanúsításának esetleges bizonyítékairól sem adott tájékoztatást.
(MN - Barikád nyomán)