Ávigdor Liberman izraeli és Hillary Clinton amerikai külügyminiszter washingtoni megbeszélése folyamán komoly nézeteltérés volt a megszállt területeken történő zsidó települések építése, illetve kibővítése kérdésében. Clintonné a találkozó folyamán hangsúlyozta: semmi bizonyíték nincs rá, hogy a Bush-kormány és Izrael között megegyezés született volna a települések kibővítésének folytatásáról. 

Clintonné s Liberman
Ávigdor Liberman izraeli külügyminiszter a Hillary Clintonnal történt szerdai megbeszélése folyamán is előállt azzal a régebbi izraeli trükkel, miszerint újabb zsidó településeket nem építenének a megszállt területeken, de a már meglevőket az ottani lakosság természetes szaporulatának figyelembe vételével folyamatosan kibővítenék. 

Hár Homá zsidó településen folyik az építkezés
„Nem áll szándékunkban megváltoztatni a demográfiai viszonyokat Ciszjordániában (az 1967 óta folyó intenzív zsidótelepítéssel ez már megtörtént – a szerk.), de az ott élő emberek házasodnak, születnek, meghalnak, s ezért nem vállalhatunk kötelezettséget a települések kibővítésének teljes leállítására”, mondta Liberman Clintonnénak, majd érvként hangoztatta, hogy elvi megállapodás született a Bush-kormány és Izrael között a zsidó települések kibővítéséről, s Jeruzsálem a jövőben is ehhez kívánja tartani magát. 
Hillary Clinton válaszként elmondta, hogy Obama elnök korábbi véleménye értelmében Washington az építkezések leállítását kívánja a zsidó településeken. (Magyarán: Obama a már meglevő zsidó települések kibővítését is ellenzi – a szerk.) Az amerikai külügyminiszter a megbeszélés során cáfolta Liberman azon állítását, miszerint a zsidó települések kibővítése ügyében elvi megállapodás született Washington és Jeruzsálem között. Clintonné hangsúlyozta, hogy a Bush-kormány dokumentumainak átvizsgálásakor kiderült, hogy nem jött létre írásbeli vagy szóbeli megállapodás a települések kibővítéséről. 
A Libermannal történt megbeszélése, majd az azt követő közös sajtótájékoztató után Hillary Clinton elesett és eltörte jobb könyökét. Az izraeli lapok szerkesztőségeibe máris százával érkeznek a Clintonné fejére talmudista átkokat szóró olvasói vélemények. Hely és idő hiányában csak a Válláh! Hádásot című héber nyelvű hírportálra érkezett olvasói levél közül idézünk néhányat: 
1. Az Örökkévaló Isten vigyáz ránk. Aki kikezd a zsidókkal, ártani kíván nekik, az mindig úgy jár, mint Hillary Clinton. (Aláírás nélkül)
2. Ha-ha-ha! Így jár az, aki ellenünk fordul. (Jobb kéz)
3. Clintonné, hagyjál minket békén! A zsidó települések védelmet nyújtanak nekünk. Szeretném látni, hogy az amerikaiak lebontják az útelzárókat Mexikó és Kalifornia között. S majd akkor meglátjuk, hogyan szabadítják föl a megszállt indián területeket. (Égi jel)

4.Az Isten megbünteti azokat, akik ártani akarnak a zsidóknak (Úgy jársz, mint Szaddám Huszein)
5. „Ha elfelednélek, Jeruzsálem, száradjon le a jobbom!” Nos?? (Mirjám prófétanő)
6. Ez a sors vár arra a gojra, aki azt akarja, hogy a zsidó ne teljesítse a Tóra parancsait. Isten megparancsolta nekünk, hogy birtokoljuk és telepítsük be Erec-Jiszráélt (Izrael országát), s most jön ez a nő és meg akarja ezt akadályozni. El is törte a gonosz könyökét. (Zsidó)
7. Hillary Clinton megérdemelte azt, ami történt vele. Kár, hogy a feje nem törött be, és a nyaka nem törött ki, s hogy ne tudjon többé foglalkozni Izrael népével és a zsidókkal. Most figyelmeztetést kapott fentről, megérdemli. (Zuckermann)
8. Figyelmeztetés ez minden zsidógyűlölőnek. (Jirmejáhu)
 
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info