Az Altermedia Deutschland információi szerint Germar Rudolf július 4-én kiszabadult a mannheimi börtönből. A fiatal tudóst 2007 márciusában 2 év hat hónapra ítélték.
Rudolf a 90-es években az auschwitzi állítólagos gázkamrakomplexumok vizsgálatával vált ismertté, melynek eredményei éles ellentétben álltak a hivatalosan elfogadott „tényekkel”. 1995 májusában 14 hónap letöltendő büntetést kapott. Az ítélet elől előbb Spanyolországba, majd Nagy-Britanniába menekült, ahol revizionista cikkeket írt. 2004-ben az USA-ba utazott, de onnan 2005 októberében kiadták Németországnak.
Rudolf állítólag az USA-ba szeretne visszatérni. Mivel az ellene folytatott tárgyalás során Jürgen Rieger és Sylvia Stolz ügyvédektől önként megvált és kutatásait tisztán tudományos tevékenységnek állította be, kérdéses, hogy a jövőben foglalkozik-e revizionista tevékenységekkel.
Az Altermedia álláspontja szerint a holokauszt kérdéskörének feszegetése manapság már egyre kevésbé számít újszerűnek. A tisztán látni kívánók figyelme sokkal inkább a Közel-Kelet felé terelődik, és egyre több ember foglalkozik Izrael és a zsidó diaszpóra politikai és katonai gyakorlatával. Ennek tükrében a zsidóság által még mindig reklámozott áldozat-szerep manapság már a nevetségesség szintjére jutott.
A Rudolf által választott politikai semlegességet az Altermedia kritikusan szemléli, mivel a Rudolf által is feszegetett kérdések nem választhatóak el a politikától, nem kezelhetőek pusztán tudományos kérdésekként.
(fordította: krisz, Kitartás.hu - forrás: de.altermedia.info)