Sejteni lehetett, hogy a holokauszttagadónak nyilvánított brit püspök, Richard Williamson nem ússza meg holmi szóbeli fenyítéssel. A német hatóságok ugyanis rövidesen "faji gyűlölködés" szítása címén hivatalosan is vádat emelnek ellene. Mint emlékezetes, Williamson még az év elején egy nyilatkozatában kifejtette: a német koncentrációs táborokban nem működtek gázkamrák a második világháború idején, és a nácik zsidó áldozatainak a száma is legfeljebb 2-300 ezer lehetett.


Így jár, aki a XXI. században gondolkodni mer

Az illetékes regensburgi bíróság részéről nyilatkozó Johann Ploed szerint egy héten belül megszületik a döntés arról, hogy valóban megkezdődik-e az eljárás a püspök ellen. Ha a vádemelés megtörténik, akkor minden bizonnyal pénzbüntetést szabnak majd ki rá, és ha Williamson engedelmesen leperkálja a kirótt összeget, akkor nem lesz nyilvános tárgyalás. Ami különben nagy kár lenne, mert éppen az ilyen nyilvános tárgyalások során lehet leleplezni a holokauszt-iparosok orbitális hazugságait. (Így történt például az 1985-ös Zundel-féle per alkalmával, amikor is a holokauszttagadással vádolt Ernst Zundel védői ízekre szedték a vádlók ostoba érveit.)
A cionisták uralma alatt álló katolikus egyház vezetői természetesen elítélték, sőt, kijelentéseinek visszavonására szólították föl Williamsont. Angela Merkel német kancellár is szükségesnek érezte, hogy bizonygassa elkötelezettségét a cionisták mellett, és a püspök nyilatkozatának elhangzása után felszólította XVI. Benedek pápát: világosan határolódjon el azoktól, akik kétségbe vonják a holodogmatika alapvető hittételét, amely szerint "a nácik hatmillió zsidót gyilkoltak le a háború alatt".

Williamson az év elején a bírálatok pergőtüzébe került, és azt ígérte, tanulmányozni fogja a "holokauszt történetét". Ha tényleg megtette, és őszintén el is meri mondani, miféle következtetéseket vont le kutatásai nyomán, akkor viszont alighanem börtönben végzi.
Perge Ottó - Forrás: news.com.au