A Hezbollah kampányának hatására eltüntették egy libanoni tankönyvből Anna Frank naplójának ott szereplő részleteit, miután a síita párt rámutatott: a "mű" a cionizmust népszerűsíti.
A vita azután tört ki, hogy a Hezbollah tudomására jutott, hogy egy fővárosi magániskolában használt egyik tankönyvben olvasható néhány szemelvény Anna Frank naplójából.
A Hezbollah televíziója, az al-Manar elítélte a művet, amely szerinte a zsidók üldöztetésére összpontosít. "Ami még ennél is veszélyesebb, az a drámai és teátrális, érzelemmel teli mód, amellyel a naplót taglalják" - vélte a televízió a múlt héten sugárzott riportjában.
A Hezbollah a múlt héten egy másik patinás bejrúti magániskolában használt tankönyvet is célba vett, amelyben a síita pártot, valamint a Hamász palesztin iszlamista szervezetet terrorszervezetnek nevezik. Az Egyesült Államokban kiadott tankönyvet éveken át használták az iskolában, és a vitatott fejezetet a libanoni cenzúra rendszerint kivágta. A vitát vélhetően egy külföldön vásárolt példány robbantotta ki.
(MTI nyomán)