A megszállt Kelet-Jeruzsálemhez csatolt Dzsebel el-Mukábber palesztin falut már eddig is körbevették zsidó települések, s Nof Cijjon 2 néven szerdán letették az alapkövét egy újabbnak. Az alapkőletételen az amerikai elnök egyik zsidó párttársa is uszított Obama békekezdeményezése ellen. Arcátlan üzenet ez Barack Obamának, aki mindezt a jelek szerint békésen tűri. 


A már fölépült Nof Cijjon zsidó település

A már korábban fölépített Nof Cijjon (נוף ציון – Cion tája) nevű zsidó település mintegy száz lakója kül- és belföldi politikusok, valamint a sajtó képviselőinek jelenlétében Dzsebel el-Mukábber palesztin falu tőszomszédságában szerdán letették a Nof Cijjon 2 nevű újabb zsidó település alapkövét. Az új településen 105 lakóegység épül, s a zsidó hódítók már most bejelentették, hogy nemsokára hozzálátnak a Nof Cijjon 3 és a Nof Cijjon 4 nevű települések építéséhez. 
Barack Obama amerikai elnök a palesztinokkal való tárgyalások elkezdése előtt éppen a minap szólította föl Izraelt a zsidó telepek építésének és kibővítésének fölfüggesztésére. Az arcátlan és magabiztos zsidók az újabb építkezésekkel csak azért is (dáfke) megmutatják az elnöknek, hogy beszélhet, amit akar, ők meg azt tesznek, amit akarnak. Az izraeli kormány kedden – tehát szintén Obama fölszólítása után – bejelentette, hogy a Betlehem és Jeruzsálem közötti megszállt területen álló Gíló nevű városrészt újabb 900 (!) lakóegységgel bővítik a közeljövőben.  
Ávigdor Lieberman, a Jiszráél Béjténu (ישראל ביתינו – Izrael a Mi Otthonunk) nevű, szélsőségesen fajvédő parlamenti párt elnöke és külügyminiszter sietett is megüzenni Barack Obamának: „Gíló a mi szemünkben semmiben nem különbözik Tel-Avivtól, Herzliától és más településtől, mert mindegyik Izrael Állam szerves része.” 


Dáni Dánún leteszi az alapkövet (A feje fölött Dov Hikind látható)

Dáni Dánún, a Likud parlamenti képviselője és a Fidesszel is testvérpárti kapcsolatot ápoló Likud Világszervezet (הליכוד העולמי ) elnöke a Dzsebel el-Mukábber palesztin faluba beékelődő, provokatív Nof Cijjon 2 zsidó település alapkövének letételekor többek között ezt mondta: „Jeruzsálem sosem lehet része a tárgyalásoknak (Mármint a megszállt Kelet-Jeruzsálem – a szerk.). Úgy látszik, Obama egy naiv ember, mert még mindig nem érti, hogy kik a jók és kik a rosszak. (Az arab-izraeli viszályban – a szerk.) A Júdeában és Szamariában (A megszállt Ciszjordánia héber elnevezésének két tájegysége – a szerk.) és természetesen Jeruzsálemben letelepedni kívánó népünkkel szembeni kötelezettségünket teljesítjük, még azon az áron is, hogy figyelmen kívül hagyjuk Obama és tanácsadói véleményét”, jelentette ki a Likud politikusa, majd beszédét e szavakkal fejezte be: „Innen üzenem Obamának: El a kezekkel Jeruzsálemtől!” 
Az alapkőletételen jelen volt még és beszédet mondott Dov Hikind, New York Állam demokrata párti képviselője, ortodox zsidó, a karácsony környékén Budapesten hanuka-gyertyatartókat állítgató, szélsőségesen rasszista zsidó vallási irányzat követője, Méír Káháná hírhedt fajvédő rabbi híve és az általa alapított Zsidó Védelmi Liga (Jewish Defense League), illetve a zsidó telepesek támogatója.  


Dov Hikind a Habad összejövetelén

„A mostani alapkőletétel is világossá teszi Barack Obama számára a Fehér Házban, hogy a zsidóknak nem lehet megtiltani a szülőföldjükön (sic!) való letelepedést. Obama nem érti azt, hogy végül is itt egy zsidó helyről van szó. Mi azonban tetteinkkel megmutatjuk, hogy az egész világ zsidósága tulajdonosa Erec-Jiszráél (ארץ-ישראל – Izrael országa) földjének. Ingatlantulajdonokra teszünk itt szert, hogy bebizonyítsuk a világnak: ezek a területek nem képezhetik alku tárgyát”, jelentette ki Dov Hikind képviselő, Obama elnök párttársa. 
Miközben az erőszakos, pofátlan zsidók jóformán már a palesztinok udvarain is építkeznek (a megszállt területeken!), Dzsebel el-Mukábber és más Jeruzsálem környéki arab falvakban a cionisták a nemzetközi tiltakozásokat figyelmen hagyva tömegesen rombolják le az úgynevezett építési engedély nélküli palesztin épületeket. Engedélyt ugyanis palesztinoknak a zsidók nem adnak ki, s így a népességnövekedés miatt
kénytelenek anélkül építkezni. 


Dzsebel el-Mukábberben palesztin házat rombolnak a zsidók

Dzsebel el-Mukábber, az ellehetetlenítésre és az állandó zaklatások miatt kiűzetésre ítélt újabb palesztin falu az úgynevezett Nagy-Jeruzsálem délkeleti részén húzódó Dzsebel el-Mukábber hegygerincen terül el. A falut egykor a Bánú Száváhrá (بنو سواحرة) beduin törzs tagjai alapították. 
A palesztin hagyomány szerint Kr. u. 640-ben a Jeruzsálemet is meghódító Omár el-Hattáb (عمر الخطاب) muszlim arab hadvezér, a későbbi kalifa, amikor serege élén elérkezett erre a hegygerincre, s innen megpillantotta a Szent Várost, arcra borult és fölkiáltott: „Alláhu ákbár!” (ألله أكبر - Isten nagy!). Ezért nevezték el az arabok ezt a hegygerincet és a rajta épült falut Dzsebel el-Mukábbernek (جبل المكبر), azaz „Az Alláhu ákbárt mondó ember hegyének”. 


Dzsebel el-Mukábberből látni lehet a Szent Várost

A szentföldi keresztény hagyomány szerint viszont itt, a Dzsebel el-Mukábber hegygerincen állt Kajafás zsidó főpap nyári laka, ahol egybegyűlt a vének tanácsa, hogy Jézus keresztre feszítését tanácsolja a rómaiaknak. Ezért nevezik a hegyet a Gonosz tanács (vagy tanácskozás) hegyének is. 
 
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info