A templom pogrom után
Izraeli hivatalos hatósági személyek valóságos pogromot rendeztek Tel-Avivban egy afrikai keresztény hívőket szolgáló templomban. Az eset nyomán Izraelben még zsidó közéleti emberek is hangsúlyozzák, hogy az ilyen cselekedet a törvény szerint teljesen elfogadhatatlan. A terroristák még a keresztény közösség szent könyveit is megsemmisítették.
Az izraeli idegenrendészeti hatóság Oz nevű egysége hétfőn reggel illegális munkások után kutatva rátörte az ajtót egy keresztény imaházban imádkozó közösségre. A tel-avivi Lavenda utcában már huszonöt esztendeje keresztény templomként működő helyiségekbe berontó izraeli hatósági emberek hat személyt kiráncigáltak az imádkozók közül és letartóztatták őket.
A déli órákban visszatértek a zsidó hatósági terroristák, de ekkor már mindent fölforgattak, kidobáltak, törtek-zúztak. Valóságos romhalmazt hagytak maguk után. „Tizenhat esztendeje szolgálok ezen a helyen, de ilyesmit még nem tapasztaltam. Mindent összetörtek, amit értek, megsemmisítették a berendezést, az iratokat, még a szent könyveinket is”, nyilatkozta a héber nyelvű Máárív című napilapnak George Jiassa, a keresztény közösség papja.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info