Áli Árdásír Lárídzsáni
A nemzetközi cionizmus és nyugati kiszolgálói, így elsősorban az ún. holokauszttal több mint hat évtizede zsarolt Németország és a teljesen elzsidósodott vezetésű Amerikai Egyesült Államok képtelenek megbarátkozni azzal az egyre nyilvánvalóbbá váló ténnyel, hogy Irán a különböző bojkottok, embargók, szankciók és propaganda-hadjárat ellenére is fejlődik, s rövid időn belül a közel-keleti térség kizárólagos nagyhatalmává válik.


Barack Obama amerikai elnök elődjéhez, George W. Bush-hoz képest visszafogottabb, iszlám- és arabbarát politikusként kívánja föltüntetni magát, de ez nem jelenti azt, hogy ne igyekezne kedvébe járni azoknak a cionista köröknek, amelyek a választási kampányát pénzelték. A Fehér Ház ura ennek megfelelően szerdán újabb fenyegető üzenetet küldött a teheráni legfelsőbb politikai vezetés címére, hangsúlyozván: Washington néhány héten belül a szövetségeseivel együtt kidolgozza az újabb nemzetközi szankciókat Irán ráncba szedésére.

Obama a fenyegetéshez azonban gyorsan hozzátette: azt még nem tudja, hogy miként viselkedik majd Kína, amikor Irán ügye terítékre kerül az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Peking hozzáállása egyelőre valóban nagy rejtély, amiképpen azt sem tudjuk, hogy korábbi nyugatbarát megnyilatkozásai ellenére végül is hogyan szavaz majd Oroszország a Biztonsági Tanácsban.


"A nukleáris energia nyilvánvaló jogunk"
Áli Árdásír Lárídzsáni (علي أردشير لاريجاني), az iráni parlament elnöke pénteken megválaszolt a Washingtonból érkező újabb fenyegetésekre. A perzsa politikus válaszának lényege az volt, hogy ha Obama és stábja nem hagyja abba az újabb szankciókkal való fenyegetést, vagy netán életbe léptetné azokat, Irán fokozza az urándúsítás ütemét. Lárídzsáni ezúttal is cáfolta, hogy hazája atomfegyver előállítására törekszik.

„Minden alkalommal, amikor sikerül föld körüli pályára juttatnunk egy műholdat, vagy más tudományos és technológiai eredményt érünk el, azonnal démonizálnak bennünket, mondván, hogy mindez katonai és kémkedési célokat szolgál”, jelentette ki az iráni parlament elnöke. A filozófus-politikus szerint a hazáját támadók igazi problémája az, hogy képtelenek megemészteni Irán nemzetközi státuszának fokozatos erősödését.

Júszef el-Kudszi - يوسف القدسي - Kuruc.info