A Jobbiknak szinte mindenben megfelelő, hasonló, rakétaszerű emelkedést produkáló, finn „Igaz(i) Finnek” (Perussuomalaiset) pártjának egyik képviselője, James Hirvisaari a következőt írta a patinás Uusi Suomi lapban a Finnországot, „hála” a balliberális svéd kisebbségi pártnak, egyre inkább elárasztó mozlimokról:

„A minap Helsinkiben [a bevándorlók által leginkább elfertőzött, „hála” a hagyományosan a hiperliberális svéd kisebbségi pártra szavazó svéd lakosságnak, ill. a hasonló politikájú zöldekre szavazó, a fővárosba koncentrálódó menekültbevándorlóknak, balliberális vezetésű főváros] rasszista támadás történt [egy niggert bántalmazott egy közelebbről meg nem határozott - még a bőrszínűk sem ismert – csoport]. Szerintem ez nagyon ritka, egyedi eset [itt arra utalt a képviselő, hogy a fővárosban nagyon ritkán történik olyan, hogy niggerre támad finn, szemben, ugye, az ellenkező iránnyal] – [...] meglehet, hogy a [mozlim bevándorlóknál] tipikus enyém-az-a-nő-akit-akarok dologról van szó. [Gy.k. a nigger le akarta nyúlni a finn nőt – ha egyáltalán finn volt a feketét úgymond „bántalmazó” csoport –, erre azok visszaütöttek.]

Sajnos a féktelen mozlim bevándorlás miatt a jövőben Finnországban is növekszik majd az igazi rasszizmus, amely főleg az itt őshonosakat (fehér finneket stb.) fogja érinteni negatívan. Emellett még említsük a [mozlimok által csinált] kirekesztést, az elviselhetetlen felsőbbrendűségi tudatot, a rossz viselkedést, gyűlöletet, a nők sanyarú sorsát, a gyerekek feldarabolását, szexuális zaklatást, a kisebbségek [=nem-mozlimok] szenvedtetését, zajongást, [finn] zászlóégetést, fecsegést, a drogokat, a rablásokat, az nők megerőszakolását, a pedofíliát, a többnejűséget, a gyerekházasságokat, a „szégyen”-erőszakcselekményeket [=a mozlim vallás által meg nem engedett dolgok akár halállal való megbosszulását], a rituális mészárlásokat, a korbáccsal történő bosszút, a megkövezéseket, és a többi, undorító és kifordult szokást és jelenséget. A végén meg még az öngyilkos merényleteket és a terrorizmust is. Azaz akkor, ha [mi, finnek] nem táncolunk pontosan úgy, ahogy ők [a mozlim bevándorlók / „menekültek”] fütyülnek.

Az erőszak olyan nyelv, amelyet a civilizált világ nem fogad el. Az iszlámban mélyen gyökeredzik a gyűlölet és az erőszak kultúrája, és mindez a szent háború fogalmát is erősíti. Ezt a két világnézetet nem lehet összehozni, fejezzük már be ezt a kísérletet [arra utalva, hogy a mozlimokat nem lehet civilizálni, így megálljt kell parancsolni a finn társadalomba történő beolvasztási kísérletnek és, végső soron, az országba való beengedésüknek].”

Még egyszer leszögezzük: ezt nem egy nevenincs, pár szavazónál többet fel nem vonultató párt képviselője írta, hanem a 2009-es EU-választásokon 14%-ot szerzett, emiatt az EU-parlamentben képviselettel bíró radikális párté, amelynek azóta is tovább nőtt a támogatottsága. Mindez Európa egyik mintaállamában, amely megannyi (pozitív) listát (várható élettartam, PISA, versenyképesség, iskolázottság stb.) vezet - tehát, azt sem lehet mondani, hogy „mit foglalkozunk az Isten háta mögötti, fejletlen, elmaradott,  „halszagú” Finnországgal, miben lehet az mérce, viszonyítási alap?”

Ennyit arról, hogy mennyire „lóg ki” a Jobbik retorikája a „művelt”, „civilizált” Európából. Tudtommal a Jobbik egyetlen képviselője sem írta azt soha mondjuk a Magyar Nemzetben (az Uusi Suomi-hoz leginkább hasonlítható lap, azzal a kivétellel, hogy a finn lap a radikális jobboldal képviselőinek is korlátlan megszólalási lehetőséget ad, szemben, ugye, a fideszes Nemzettel), hogy a cigányok... – és itt kezdődhet is az imént már lefordított jelzők sora, esetleg orkék „kultúrájára” igazítva. Hát igen – a finn radikálisok sokkal durvábban fogalmaznak a Finnországban – lélekszáma miatt – a legproblémásabb kisebbséggel kapcsolatban, mint a Jobbik a cigányságról; mégis arról ugat, azt hazudja a magyarországi, a Jobbik kicsinálásában érdekelt sajtó, hogy Európa a Jobbik miatt kezeli hátrányosan hazánkat.
Megjegyzés: azért használjuk a „fekete” és „mozlim” szavakat felcserélhetően, mivel a vallást túlnyomó többségében a fekete bőrű, de mozlim vallású szomáliai „menekültek” képviselik az országban, és nem a világosabb bőrű, északabbról jött arabok.

A cikk finnül (eredeti ITT):

Kikkarapäälle kuonoon

Taannoin tapahtui Helsingissä rasistinen rikos. Uskoakseni se on ollut harvinainen yksittäistapaus. Tosin jos kaljupää antaa kikkarapäälle kuonoon, se ei ole välttämättä rasismia vaan kollien ikiaikaista umpiluukulttuuria. Ja jos kyseessä on jälleen ollut esimerkiksi tyypillinen naistenahdistelutapaus, ehkä kikkarapää sietikin saada läksytyksen?
Valitettavasti hillittömän muslimimaahanmuuton myötä Suomessakin tulee olemaan lisääntyvässä määrin myös ihka aitoa rasismia, joka kohdistuu varsinkin juutalaisiin mutta myös kantaväestöön ja muihin etnisiin ryhmiin. Ja kaupan päälle syrjintää, sietämätöntä ylimielisyyttä ja huonoa käytöstä, vihaa, naisten alistamista, lasten silpomista, seksuaalista häiriköintiä ja vähemmistöjen vainoa, mellakointia, lippujen polttelua, älämölöä, huumeita, ryöstelyä, raiskausrikoksia, pedofiliaa, polygamiaa, lapsiavioliittoja, häpeäväkivaltaa, rituaaliteurastuksia, ruoskimisrangaistuksia, kivityksiä ynnä muita läpeensä inhottavia ja umpikieroutuneita tapoja ja ilmiöitä. Lopulta jopa itsemurhapommituksia ja terrorismia. Siis jos emme tanssi tasan tarkkaan heidän pillinsä mukaan.
Väkivalta on kieli, jota ei sivistyneessä maailmassa hyväksytä. Sen sijaan islamissa vihan ja väkivallan kulttuuri on sisäänrakennettuna ja jatkuvasti voimassa pyhän sodan käsitteenä. Niiden yhteensovittaminen on mahdotonta, kokeilu loppukoon.
James Hirvisaari
Asikkala