Izraelben hetekig titokban fogva tartanak embereket, majd amikor a terrorista módszer kitudódik, megakadályozzák a letartóztatottak és ügyvédjeik találkozását. Legutóbb két palesztin polgárjogi harcost tartóztattak le a terrorállam biztonsági szervei. Az Amnesty International szerdán felszólította Izraelt a letartóztatások abbahagyására és a foglyok azonnali kiengedésére.


Asszonytüntetés Haifában


Emír Mahúl a bíróságon
Emír Háná Fáresz Mahúl izraeli palesztin író, polgárjogi harcos, esszéista, az Ittidzsá (Irány) nevű alapítványi csúcsszervezet igazgatója, valamint a Szabadságjogok Közéleti Bizottságának elnöke az Izrael Állam területén élő palesztinok köztiszteletben álló személyisége. Az 52 éves Emír Mahúlt a múlt hét csütörtökén tartóztatta le haifai otthonában egy nagy létszámú izraeli állami terrorista osztag. Emír Mahúl neje, Dzsanán Mahúl a sajtónak elmondta, hogy a civil ruhás zsidók hajnali háromkor érkeztek az otthonukkal szomszédos épületbe, majd berontottak hozzájuk, férjét letartóztatták, s a lakást házkutatás címén földúlták.


Dr. Omár Szaíd
Dr. Omár Radván Szaíd alternatív orvoslással foglalkozik a Názáret melletti Kána településen (Jézus első csodatettének színhelye – M. Á.). Dr. Szaídot már április 24-én letartóztatták, s az ő esetében is megtiltották, hogy fölvegye a kapcsolatot az ügyvédjével. Az ismert politikai aktivistát az elmúlt években már többször is letartóztatták az izraeli terrorszervezetek, valamint megtiltották, hogy külföldre utazzon. Az 50 éves dr. Szaíd a BÁLÁD nevű parlamenti palesztin párt politikusa.

Az izraeli Sábák (Általános Biztonsági Szolgálatok – שב'כ ) állami terrorszervezet tehát dr. Szaídot április 24-én, míg Emír Mahúlt május 6-án hurcolta el otthonából, amiről a családtagok természetesen beszámoltak a sajtónak, külföldön már mindenki tudta, de Izraelben a hírt katonai cenzúra alá vonták, s csak május 10-én oldották föl, amikor már az El-Dzsázírá és más műholdas arab tévékből mindenki tudott a dologról. A két köztiszteletben álló palesztint a zsidó terrorállamot működtető biztonsági szolgálatok és a rendőrség „súlyos kémkedés, valamint a Hizbulláh nevű libanoni síita szervezet idegen ügynökével való kapcsolattartás bűncselekményének elkövetésével” gyanúsítják.


Dzsanán Mahul (jobbról) és leányai

A két palesztin előzetes letartóztatását szerdán hosszabbította meg a bíróság Petáh-Tikvá városában. A bíróság épülete előtt palesztinok és zsidó demokraták tüntettek a politikai foglyok azonnali szabadon bocsátásáért. A héber és angol nyelvű transzparenseken követelték a két palesztin azonnali szabadlábra helyezését és a politikai üldözés megszüntetését Izraelben – tudósít a Názáretben megjelenő Panorámá című arab nyelvű újság és a Pánet hírportál.


Tüntetés a bíróság épülete előtt

A tiltakozók később bevonultak a bíróság épületébe, ahol az ügyész kérésére a bíróság meghosszabbította Emír Mahúl előzetes letartóztatását öt nappal, míg dr. Omár Szaídét négy nappal. A Bokrá.net arab hírportál videóján dr. Fuád Szultáni ügyvéd az újságíróknak elmondja: a bíróság elrendelte, hogy péntekig egyáltalán nem érintkezhet a letartóztatottakkal.

A két palesztin meghurcolása egyre inkább koncepciós eljárásnak tűnik, amit érzékeltet az is, hogy a szabadon bocsátásukat követelő szerdai tüntetésen izraeli zsidó akadémikusok is részt vettek. Jehudá Senháv, a Tel-Aviv Egyetem professzora újságíróknak kijelentette: „Számunkra fontos, hogy zsidók is eljöttek erre a tüntetésre: Aggodalommal tölt el bennünket a már szinte általános jelenségnek számító gyakorlat, miszerint Izraelben egymás után tartóztatják le a politikai aktivistákat, akiket azután kémkedéssel vádolnak”, mondta a zsidó professzor. Haifa városában kedden asszonytüntetés volt a politikai üldözés ellen.

Amint azt a Bokrá.net videóján is látjuk, a zsidó biztonsági emberek erőszakkal eltávolították a Petáh Tikvá-i bíróság tárgyalóterméből Dzsanán Mahúlt, az egyik letartóztatott feleségét. Az asszony az incidens után arab és héber nyelvű nyilatkozatában a többi között kijelentette, hogy az izraeliek terrorizmus támogatásával vádolják a férjét, miközben maga Izrael alkalmaz terrorista módszereket az arab állampolgáraival szemben.

Az Amnesty International az ügy legújabb fejleményeként erélyesen elítélte az izraeli ávósok által alkalmazott letartóztatási gyakorlatot. Az emberjogi világszervezet fölszólította Izraelt, hogy hagyjon föl a polgárjogi aktivisták zaklatásával. „Emír Mahúl az emberi jogvédelem egyik ismert személye, s ezért hosszan tartó letartóztatását az emberi jogok védelme terén kifejtett tevékenysége egyértelmű akadályozásának tekintjük. Emír Mahúl lelkiismereti fogoly, s ezért követeljük azonnali szabadon bocsátását”, írja közleményében Philip Lothar, az Amnesty International egyik vezetője.

A terrorállam egyértelműen ávós módszereket alkalmaz a palesztinok megfélemlítésére. Az éj leple alatt elhurcolnak embereket, otthonaikat földúlják, megtiltják a letartóztatás tényének, idejének és a fogva tartás helyének közlését, a letartóztatottak és ügyvédjeik találkozását. E módszereket, a magyar nép a távolabbi és az egészen közeli múltjából nagyon jól ismeri. Erős a gyanúnk, hogy a magyar és a palesztin nép elleni terror gyökerei közösek.

Az elmúlt napokban Lendvai Ildikó és Schiffer Gábor azért jajmerolnak, mert bennük a Parlamentben félelmet kelt majd a Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető viselet. Mi meg úgy gondoljuk, hogy lehetnek olyan magyarok, akikben viszont éppen az ő látványuk kelt riadalmat, mert Péter Gáborra, Piros Lászlóra, Rosenfeld Ibolyára és Gergényi Péterre emlékezteti őket.

Mikó Áron – Kuruc.info