A kölni bíróság pénteken óvadék ellenében szabadon engedett egy Uri Brodsky néven ismert Moszád-ügynököt, aki 2010. január 15-én tevékeny részese, előkészítője volt a Mahmúd el-Mabhúh Hamász-vezető ellen elkövetett gyilkosságnak egy dubáji szállodában. A németek azért kérték a gyilkos kiadatását Lengyelországtól, hogy hazaengedhessék.

A Moszád-ügynök a lengyel bíróságon
A Moszád terroristái, mint ismert, nyugati útlevelekkel utaztak be az Egyesült Arab Emírségek területére, és gyilkolták meg egy dubáji szállodában Mahmúd el-Mabhúhot, a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom egyik vezetőjét. Az eset nagy fölháborodást váltott ki, főleg azokban a nyugati országokban, amelyek útleveleit fölhasználták a Moszád gyilkosai. Uri Brodsky, legalábbis így ismeri a világ, tevőlegesen részt vett a német útlevelek előállításában, s ezért – miután a fényképét a dubáji rendőrség föltette a világhálóra – a lengyel rendőrség június elején Varsóban letartóztatta.
Hosszas bírósági huzavona után a lengyel hatóságok úgy döntöttek, hogy határozott német kérésre (!) a bűnöző zsidót kiadják Németországnak. A kiadatásra most csütörtökön került sor, ám a nemzetközi zsidóság által megfélemlített, s 1945 óta folyamatosan zsarolt Németország ahelyett, hogy börtönbe csukta volna a német útleveleket hamisító gengsztert, már ma délben szabadon bocsátotta. Németország tulajdonképpen azért követelte Brodsky kiadatását Lengyelországtól, hogy hazaengedhesse Izraelbe. Hadd készüljön föl az újabb nemzetközi gyilkosságra!
A kölni bíróság ma délben úgy döntött, hogy az útlevél-hamisító Uri Brodskynak nem kell börtönbe vonulnia, miután gyorsított eljárásban csak pénzbírságra ítélték.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info