A Newsweek legújabb, objektív, az iskolázottságot, egészséget, életminőséget, politikai környezetet és üzleti dinamikát a végértékelés szempontjából felhasználó felmérése (eredeti ITT; Flash kell a lejátszáshoz) Finnországot az első helyre sorolta. Utána következik Svájc, Svédország, Ausztrália, Luxemburg, Norvégia, Kanada, Hollandia, Japán és Dánia. Mi a 33. helyen vagyunk...
Ha van olyan ország a világon, amelyről nekünk, magyaroknak érdemes példát vennünk, az Finnország – már a történelmi hasonlóság (két világrendszer között, állandó harcban az ellenségeivel) miatt is. Sokkal mélyebbről indultak – a XIX. század hatvanas éveiben például olyan szintű éhínség  pusztított az országban, a lakosság kb. 15%-át magával ragadva (további infó ITT), ami nálunk sohasem. Egészen az I. VH végéig, a függetlenségük kikiáltásáig sokkal-sokkal szegényebbek voltak, mint mi.

Aztán jött a máig is töretlen emelkedés, amelynek egyik fő mozgatórugója volt a finnek hazaszeretete, hősiessége, becsületessége, műveltsége-iskolázottsága és munkaszeretete, -bírása. Ennek egyik fénypontja volt a szovjet agresszor elleni védekezés, amelyet viszonylag ép bőrrel (nem került sor az ország annektálására) megúsztak. Ahogy a II. VH-t is, mely után az ország függetlenségét elismerte a szovjet vezetés, bár mindig is próbált rá hatni.

Ma sem mondhatjuk azt, hogy a finnek eladták volna a lelküket a konzumidiotizmusnak. Különösen nem a kőkonzervatív, hazafias vidéken. (Helsinki más tészta, az – „köszönhetően” a svédeknek, ill. a beimportált, döntően szomáliai mozlim mocsoknak – már jobbára elveszett, de ott az egész népességnek „csak” kb. a tizede él.) Csak egy példa: ott általános a hadkötelezettség, és a finnek túlnyomó többsége támogatja is azt. Nálunk meg, ugye, ugyanennek már a gondolatától is visítanak a baloldaliak. Amikor meg a Jobbik bejelentette, hogy támogatja a hadkötelezettség visszaállítását, fülsiketítő üvöltés, primitív-bunkó-mucsaizás lett az eredménye. Mintha a világelső finnek is „mucsaiak” lennének, mert náluk, bizony, be kell vonulni. El lehet gondolkodni mindezek fényében azon, hogy helyes volt-e a Jobbik javaslata.
Adórendszerük is rendkívül átlátható: bárki le tudja kérni az Internetről azt, hogy ki mennyit keres és mennyi adót fizet be, akárcsak egész Skandináviában, és fel is jelenthet bárki bárkit, adóellenőrzést kérve rá. Az eredmény? Példás adófegyelem – és a finnek büszkén adóznak is, mert tudják, hogy pénzük (túlnyomórészt) jóra fordítódik. (Nem úgy, mint nálunk, ahol több százezer? egymillió? korcsot kell eltartanunk, plusz persze a nyíltan ellenünk dolgozó államhatalmat, politikusokat, a cigányvédő „rendőrséget”, jogszolgáltatást stb.) Ez persze sok liberálisnál kiveri a biztosítékot ott is („mi köze bárkinek is ahhoz, mennyit keresek?”), de a finn vezetés, helyesen, hallani sem akar a rendszer eltörléséről. Azért az ilyen típusú szisztéma hazai bevezetését legalábbis komolyan meg kellene gondolni...

A devianciával vívott harcban is példásan helytállnak. Az ott is 99%-ban bűnöző, ingyenélő cigányok ellen például egyenesen halálbrigádokat szerveznek, amelyeket az államhatalom olyan szinten támogatja, hogy, finoman szólva, nem igyekszik felgöngyölíteni az ilyen földalatti szervezetek működését, nem állítanak rá FBI-t, 150 nyomozót. Ha meg egy finn lelő egy cigánybűnözőt (akár halálbrigád-tagként, akár „mezei”, az értékeit, életterét vagy egyszerűen csak a társadalmat, az országot védelmező emberként), akkor garantált, hogy a rendőrség fel fogja menteni. Igen, ők a saját kultúrájukat, a saját társadalmukat védik, szemben a mi politikai, rendőri és „igazság”szolgáltatási vezetőinkkel.
Ugyanez vonatkozik a magyarnál sokkal szabadabb fegyverviselési törvényekre. Ott ugyanis nemcsak a bűnözőnek lehet (illegális) lőfegyvere (mint nálunk), hanem gyakorlatilag bárkinek. Meg is védik magukat a derék finnek – simán lepuffantják a rájuk támadó ork hulladékot. Az eredmény? Magyarországnál nagyságrendekkel biztonságosabb ország. (Gy.k. szabad fegyverviselés = biztonság, mert nem mer rátámadni az emberre a cigány, ha meg mégis, akkor nagy valószínűséggel lelövik, mint a kutyát.)

Bár a finn kormány svéd bevándorlási minisztere a saját érdekei (szavazók lesznek az ilyenekből) miatt tonnaszámra próbál emberi hulladékot behozni Szomáliából és egyéb mozlim forrásországokból, ennek a mocsoknak a részaránya a finn társadalmon belül még mindig igen alacsony. Ahogy a cigányoké is (0,2 százalék). Látható, emberszabású mocsokkal sincsenek úgy ellátva, mint mi. Arról nem is beszélve, hogy a finn rendőr a finnt védi, és nem az orkot meg a mozlimot.

Igen, a finnek tudják, merik és teszik. Meg is lehet nézni a végeredményt – az övék a legélhetőbb ország az egész világon...

Kuruc.info