Tovább erősödik a magyar és az izraeli zsidó nép örök és megbonthatatlan barátsága, de ezentúl mondhatjuk úgy is, hogy fegyverbarátsága. A testvéri kötelék szorosságának újabb bizonyítéka Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérkari főnök ma kezdődött látogatása a békeszerető, a teljes leszerelésre törekvő Izraelben, a Közel-Kelet egyetlen demokráciájában.

Gábi Áskenázi tábornok (középen) a Gázai övezet elleni háborúban
Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar Főnöke néhány órával ezelőtt Ciprusról megérkezett Izraelbe. Benkő altábornagy röviddel ezelőtt megbeszélést folytatott izraeli kollégájával, a háborús bűnös Gábi Áskenázi tábornok vezérkari főnökkel. Mint ismert, a leköszönő Gábi Áskenázi volt a Gázai övezet ellen 2008 karácsonyán indított népirtó izraeli katonai támadás vezérkari főnöke, s ezért, ha a világ nem mérne kettős mércével, az izraeli főtisztnek már régen a Hágai Nemzetközi Bíróság egyik cellájában lenne a helye a főnöke, Éhúd Bárák hadügyminiszter társaságában. Arról még nem kaptunk hírt, hogy Hende Csaba találkozott-e már kollégájával, Éhúd Bárákkal, a „Gázai hóhérral”. Ám ami késik, nem múlik.
Hende Csaba és Benkő Tibor ma délben Nicosiából, Ciprus fővárosából érkezett meg Izraelbe. Cipruson a magyar honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök meglátogatta az UNIFICYF keretében szolgáló magyar katonákat, valamint Hende megbeszélést folytatott Kosztasz Papakosztasz ciprusi védelmi miniszterrel.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info - يوسف القدسي - كوروص إينفو