Héber nyelvű üzenetben fenyegette meg az izraelieket az El-Káidá palesztinai fiókszervezete. A Szunna Követői Csoportjának Jeruzsálem Egységei nevű fundamentalista iszlamista szervezet csütörtökön a világhálón tette közzé a cionistákat megfenyegető hangos üzenetet, miután novemberben két héten belül két vezető emberét gyilkolta meg az izraeli hadsereg a Gázai övezetben.


Iszlám Jászin célzott likvidálása

Az izraelieknek címzett üzenet „borítékján” látható Kalasnyikov automata géppisztolytól balra, fekete körbe írva az iszlám vallás „hiszekegye” olvasható: „Allahon kívül nincs más Isten, Mohamed Allah prófétája”. A fegyvercsőtől jobbra, sárga színű betűkkel az El-Káidá palesztinai fiókszervezetének teljes neve áll: A Szunna Követői Csoportjának Jeruzsálem Egységei. Alatta „Üzenet az ellenségnek” arabul, majd lejjebb, nagy kék betűkkel ugyanaz héberül. A héber szövegben van egy durva helyesírási hiba, ami szerintünk abból adódott, hogy az üzenet írói előzetesen nem konzultáltak Hanuka Gergellyel vagy Lendvai Ildikóval.

Az elég rövid üzenet lényege az, hogy az iszlamista szervezet emlékezteti a zsidó agresszorokat arra, hogy hiába gyilkolták meg két vezetőjüket, Iszlám Jászint és Muhámmád Dzsamál en-Námnámot, az izraeli polgári személyek sem lesznek védettek, nem érezhetik magukat biztonságban a Szunna Követői Csoportjának rakéta- és egyéb támadásaival szemben. A dzsihád, a szent háború az említett vezetők likvidálása után is folytatódik, egészen addig, amíg a zsidók ki nem vonulnak a palesztinok földjéről, szól az üzenet.
 
 
A héber nyelvű üzenet előzményeként az izraeli légierő, a Sábák nevű titkosszolgálattal együttműködve, a Gázai övezetben novemberben két héten belül meggyilkolta Iszlám Jászint és Muhámmád Dzsamál en-Námnámot, az El-Káidá ottani fiókszervezetének két vezető emberét.

Az üzenet közzététele után, pénteken éjszaka a Gázai övezetből indított Kasszám-rakéta landolt az izraeli Ofákím város körzetében levő egyik település gazdasági udvarán (a becsapódás pontos helyét biztonsági megfontolásokból nem közlik). A rakéta robbanása megsebesített három háziállatot, közölte a Válláh!Hádásot hírportál.


A rakétabecsapódás helye a gazdasági udvaron

A Gázai övezetet kormányzó Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom (amely egyébként hadilábon áll a közleményt közzétett iszlamista csoporttal) úgy vélekedik, hogy Izrael a legutóbbi célzott likvidálásokkal szeretné ismét lángba borítani a Gázai övezetet, s ezzel igazolni a palesztin-izraeli béketárgyalások kudarcát.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info