A románok nemcsak a „roma” szó használatát tiltják be (érthető okokból), hanem kőkeményen oda is csapnak a korcsoknak. Nem csupán (hallgatólagosan) támogatja a rendőrség azokat a magyarokat / románokat / szászokat, akik elüldözik, meggyilkolják, felégetik a cigányokat, azok putrijait, hanem a segílyezést is kőkeményen megszigorítják. Akárcsak a tótok (lásd azok legújabb „mindent csak szociális kártyára” akcióját; az ottani, igen kemény cigányellenes gyakorlatról – tűzparancs; a cigó betörő szabadon lelőhető, mint egy veszett kutya; hadsereg bevetése a korcsok ellen stb. - nem is beszélve).

Megint felvetődik a kérdés: a románok, tótok miért tehetik meg mindezt? De menjünk tovább: miért tehetik meg az amerikaiak, hogy egyszerűen lelövik a cigányt, mint a kutyát? A svájciak, amerikaiak, hogy még a 7-8 éves korcspurgyékat is életfogytra lesittelik, ha gyilkol? A finnek, hogy szintén lepuffantják ezt az emberiség-rákfenét? A franciák, olaszok, hogy táborokba zárják őket, elveszik az állampolgárságukat és kib@sszák a francba?

A kapcsolódó hír:

Van autója, vagy laptopja? Ugrik a családi pótlék
Február elsején lépett életbe a szociális támogatás igénylését szabályozó törvénymódosítás Romániában. Nem kaphat családi pótlékot senki, aki a törvény által felsorolt javak bármelyikét birtokolja.

Idéntől nem kaphat családi pótlékot senki, aki a törvény által felsorolt javak bármelyikét birtokolja. Ezek közé tartozik a szőrmebunda, laptop, értékes kristályok, drága fémből készült dísztárgyak, festmények, illetve számos más tulajdon. Ezt ellenőrizni is fogják.

Január elsejétől lépett hatályba a szociális támogatás igénylését szabályozó törvénymódosítás Romániában, amely – a jogszabály alkalmazási normáinak késése miatt – csak most lép alkalmazásba. Az új törvény jelentősen megszigorítja a családi pótlék igénylésének feltételeit, idén megvonhatják, illetve el is törölhetik a juttatást az igazolatlan iskolai hiányzások és a rossz magaviselet miatt. Emellett azonban számos haszonállat, mezőgazdasági gép, gépkocsi, elektronikai cikk, művészeti alkotás megléte is kizáró okként szerepel az új törvényben – ismertette a részleteket Fülpesi Gyula, a székelyudvarhelyi városháza szociális osztályának vezetője.

A bejelentett lakhelyen kívül egy másik lakás birtoklása, laptop, videokamera, fénymásoló, audioerősítő, audio-video rendszer, festmények, értékes, fémből, porcelánból, kristályból készült dísztárgyak, gépjármű – mond néhány példát az osztályvezető. Ugyanakkor a törvény megállapítja, mi számít szükségesnek egy háztartásban, ha azonban ezekből a javakból kettő is megtalálható egy lakásban, akkor kisebb pótlékra számíthat a család. Ha például két hűtőszekrényük van, akkor az egyik berendezés értékét beleszámítják a család átlagjövedelmébe – magyarázta a szakember.

A szociális támogatásra az igényléseket mától, február másodikától fogadja a polgármesteri hivatal. „Van egy hatalmas, kilencoldalas űrlap, azt ki kell töltetni. Ez korábban jóval rövidebb és egyszerűbb volt” – mondja a változásokkal kapcsolatban Fülpesi. Ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy a szociális támogatást igénylők saját felelősségre nyilatkoznak arról, hogy milyen javakat birtokolnak, ezt azonban minden igénylőnél ellenőrzi a hivatal, a törvény értelmében idéntől minden kérelmező családot meglátogatnak. A változások között azt is megemlíti, hogy a pótlékra jogosult családoknak mostantól félévente új kérést kell letenniük, hogy továbbra is megkapják a juttatást.

Az iskolaköteles gyerekek esetében idén is szükséges az iskolai igazolás a pótlék igényléséhez, ettől az évtől viszont már az igazolatlan iskolai hiányzások számától is függ a pótlék folyósítása. Ha nyolcas alá csökken a gyermek magaviselete, akkor felfüggesztik a pótlék folyósítását az egész család esetében. Tíznél több igazolatlan hiányzás esetén 20 százalékkal csökken a juttatás, húsznál több igazolatlan hiányzás esetén 50 százalékos a megvonás – tájékoztatott a szociális osztály vezetője. A hiányzásokról és magaviseleti jegyekről szóló adatokat a megyei tanfelügyelőség féléves jelentései alapján frissíti majd a megyei szociális ügynökség.

szekelyhon.hu