Anders Behring Breivik
Öles címekkel hirdette néhány hazai sajtóorgánum, hogy az oslói merényleteket elkövető férfi „szélsőjobboldali”, aki magát kereszténynek és konzervatívnak vallja. Alig kell megerőltetnünk magunkat, hogy észrevegyük, a „náciveszély” hazai mumusát próbálták ily módon feléleszteni, ám ráfaragtak.
Sokkoló fénykép: a tengerparton fekvő holttestek között sétál a gyilkos:

Frissítés#3: Valóban tagja volt a norvég szabadkőműves páholynak, ám tavaly eltanácsolták - állítják a páholy tagjai.
Ajánljuk Israel Shamir témába vágó cikkét, amelyet magyar nyelven is olvashat:
Frissítés #2:
Olvasóink közül sokan látnak összefüggést Norvégia Palesztinát támogató hivatalos politikája és a mostani merénylet között. Az alábbi kép az Utoya-szigeten tartott táborban készült, a lövöldözés előtt egy nappal. Felettébb fura lenne, ha egy "náci" azokra lövöldözne, akik Izrael ellen bojkottot hirdetnek. A gyilkos Facebook-profilja, amit a Pofakönyv letiltott ITT még elérhető! (Az infót köszönjük hű kommentelőnknek!)

Pillanatkép az Utoya-szigeten tartott táborból,
a lövöldözés előtt egy nappal
(Kuruc.info)
Frissítés #1:
A norvég rendőrség tájékoztatása szerint a 32 éves támadó a rendőrség szerint egy szabadkőműves páholy tagja, muszlimellenes, szélsőjobboldali nézeteket vall. Feltételezések szerint politikai indítéka volt a támadássorozatnak. A férfi hozta működésbe az Oslo belvárosában, a kormányzati negyedben felrobbant pokolgépet is. Kérdésünk már csak annyi, a "szabadkőműves" jelző miért marad ki a hazai tudósítások többségéből, és miért kerül helyére a " norvég radikális", vagy "szélsőjobboldali" fogalom? Költői kérdés volt...
(Hír tv nyomán)
Korábban írtuk:
A norvég merénylő egyike azoknak a fundamentalista álkeresztényeknek, akik Izrael politikáját messzemenően támogatják, ilyen bagázshoz tartozott pl. a volt amerikai elnök, ifjabb George Bush is. A merénylő, Anders Behring Breivik Fjordman című blogjában  korábban rendszeresen bírálta az iszlámot és éltette Izraelt. Fjordman később mint publicista csatlakozott a Gates of Vienna  és a Jihad Watch  elnevezésű portálokhoz, amelyek radikálisan iszlám-ellenes nézeteiken túl Izraelt támogató írásaikról is híresek.

Beszédes nézetek: a merénylő által szerkesztett egyik blog részlete
Alább pedig a merénylő egy korábbi fényképe látható, amint szabadkőműves egyenruhában pózol a kamerának. Anders Behring Breivik példaképei között pedig ott találjuk még Winston Churchill háborús bűnöst, valamint a második világháborúban „náciellenes” küzdelmével történelmi szerepet szerzett Max Manust is. Már csak Che Guevara hiányzik…

(Kuruc.info)