A 21 éves Steven Grisdales tulajdonképpen meghalni ment vissza szülőhazájába, Angliába. Tudniillik a szerencsétlent a nyílt utcán szíven szúrták.

Az áldozat
Egy ideig Argentínában élt az édesapjával Steven Grisdales, majd júliusban hazatért, és azt tervezte, hogy főiskolás tanulmányokba kezd. Be is iratkozott, viszont egyetlen órán sem tud már részt venni. Történt, hogy előbb "csak" szórakozott vele egy "tinédzserekből" álló bűnbanda, majd meg is ölték.
Grisdales az Észak-Londonban található Edmonton-metróállomás felé tartott az utcán, amikor "tréfás kedvű tizenévesek" (ugye tudjuk, rendszerint kiket takarnak az MTI, a Blikk és a Bors e gyöngéd megnevezései?) vadgesztenyével dobálták meg. Ez persze érthetően nem tetszett Grisdales-nek, így a hajigálást szóvá is tette. Válaszul az egyik "fiatal" kést rántott, és szíven döfte a fiatalembert. Noha a megszúrtat haladéktalanul kórházba szállították, nem tudtak rajta segíteni, és pár óra múltán meghalt.
A rendőrök két tizenöt éves fiút hallgattak ki a gyilkosság ügyében terheltként, továbbá egy 19 éves fiatalember és egy 16 éves leány is a látókörükbe került. Utóbbi két illetőt azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték.
(Bors nyomán)