A cionista parancsoknak engedelmeskedő „német” rendőrség 41 hazafi otthonát dúlta fel a csütörtöki nap folyamán. A jogállamiságot és a véleményszabadságot sárba tipró hatóságok egy szeptemberben lezajlott szászországi nemzetiszocialista tüntetés résztvevőinek szeretnének a nyomára akadni.
Lorenz Haase, a szászországi rendőrség szóvivője közölte: 190 rendőr vett részt az akcióban, melynek során Szászország, Szászország-Anhalt, Thüringia és Brandenburg tartományok területén zaklatták a német hazafiakat. A hatóságok azért csaptak le rájuk, mert bizonyítékokat keresnek arra vonatkozóan, hogy részt vettek egy szeptemberi fáklyás felvonuláson, a Drezdától keletre fekvő Stolpen városában. A demonstráción megjelent tüntetők tisztában voltak azzal, hogy Németországban nincs szólásszabadság, ezért csuklyával takarták le a fejüket, sőt maszkot is viseltek, nehogy azonosítani lehessen őket. A rendőrség azonban mégis szeretné megállapítani, pontosan kik is vettek részt a felvonuláson.
A rendőrségi szóvivő arról is beszélt, hogy a Stolpen városában megrendezett tiltakozó akción „szélsőjobboldali ideológiát” terjesztettek. A hatóságok ugyanakkor arról nem adtak tájékoztatást, miképpen kerültek a nyomozó szervek látókörébe azok a személyek, akiknek a lakását a rendőrség csütörtökön átkutatta. Jelenleg azt sem lehet tudni, hogy találtak-e egyáltalán valamiféle bizonyítékot a rendőrségi rajtaütés során. A hazafiak ellen a vád feltehetően a gyülekezési jog megsértése lesz. Egyelőre nem történtek letartóztatások. De ha majd mégis bíróság elé állítják a szeptemberi tüntetés résztvevőit, biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen jogvédő szervezet sem fog szót emelni a „német” rendőrállam újabb kirívó jogsértése láttán.
Perge Ottó - Necn.com nyomán