Vito Palazzolo a Cosa Nostra több tízmillió dollárját mosta tisztára, állítólag azért, mert megfenyegették. Évtizedek óta szökésben van, most Thaiföldön elkapták.
Letartóztatták Vito Palazzolót, aki az olasz bíróság ítélete szerint a maffia bankára volt, írja a BBC. Palazzolót Thaiföldön vették őrizetbe a hatóságok, amelyek részleteket nem közöltek az elfogásáról.
A most 64 éves Palazzolót Olaszországban kilenc év börtönre ítélték, a bíróság ítélete szerint a szicíliai maffia, a Cosa Nostra pénzét mosta tisztára. A vád szerint a Pizza-kapcsolat része volt.
Pizza-kapcsolatnak az 1970-80-as évek drogcsempészetét hívják, amikor az olasz maffia pizzeriákat használt a csempészet álcázására.
Palazzolo mindig is tagadta a vádat, most pedig harcolni fog a kiadatás ellen. Évtizedek óta szökésben van, ideje legjavát Dél-Afrikában töltötte, ahol a kormány megtagadta kiadatását.
Palazzolo hollétét az olasz hatóságok leplezték le. Megfigyelték, hogy családja milyen közösségi oldalakat használ és kikkel kommunikál.
Palazzolo az olasz hatóságok szerint több tízmillió dollárt mosott tisztára a Cosa Nostrának. Palazzoló korábban elismerte a pénzmosást, de azt állította, hogy a maffia fenyegetései miatt dolgozott csak a Cosa Nostrának.
(Index)