Súlyos büntetést kapott a horvát labdarúgó, Josip Simunic, mivel a vád szerint usztasaköszöntéssel ünnepelte a szurkolókkal együtt a világbajnoki kijutást. Régi ismerősünk, Efraim Zuroff előre megmondta, miként is kéne őt büntetni.

Josip Simunic: "A hazáért!"
Usztasaköszöntés a vád Josip Simunic ellen, aki az Izland elleni vb-selejtező után ünnepelt a drukkerekkel. Mikrofonnal a kezében kiabált a szurkolóknak („a hazáért!”, mire a drukkerek: „készen állunk!”), ami kiverte a biztosítékot.
Még a döntés előtt, november végén megmondta a megélhetési „nácivadász” Efraim Zuroff, milyen döntést vár a FIFA-tól. Több akkori horvát nyelvű cikk is idézi Zuroffot.
A horvát válogatott védőjét a bíróság is elmarasztalta: 25 ezer kunás, mintegy 950 ezer forintnyi bírságot szabtak ki rá.

Ismét a zsidó akarata érvényesült
- Amikor a szankciókat mérlegelik egy ilyen helyzetben, nem vagyok annak a híve, hogy egy felelőtlen személy miatt megbüntessék az egész csapatot, főleg, mivel egy egész országot képviselnek – mondta kegyesen a jólelkű Zuroff.
- De Simunicot nem szabad kiengedni egy olyan nagy eseményre, mint a világbajnokság, el kell távolítani őt a csapatból, ez lenne számára a legnagyobb büntetés – követelte a nácivadász, óhaja pedig száz százalékban meg is valósult, hiszen a 10 meccses eltiltással vége a 35 éves Simunic válogatottbeli karrierjének.
(Kuruc.info; források: dnevno.hr, sport.blic.rs; olvasónktól)