A királykategória új bajnoka írja:
Kedves Barátaim!
Itt is egyre jobb magyarnak lenni!
Csak érkeznek ide az emberek sorra, azután bemutatnak a szervezők nekik, elmesélik a rekordokat és azok történeteit, az emberek pedig örülnek, hogy kezet foghatnak és ezáltal tisztelettel fejet hajtsanak a magyar zászlónak is. Mert itt van kitűzve ám természetesen!
Zoom
A verseny második napja is eltelt. Nagyon köszönöm a biztatást és az ideáradó üzenetek rengetegét!
Sikerült a "királykategóriában", azaz a korlátlan erősségű "field bow"-ban is meglőni a lehetetlent: ebben a stílusban 645 méter az új világcsúcs tegnaptól!
Viszont a kezem már teljes mértékben sérült. Már nem tudom a kilincset bal kézzel lenyomni, annyira rossz a helyzet. Ezt most nem magyarázkodásnak és sajnálkozásként írom természetesen, hanem érezzétek azt a továbbiakban, már csak az akarat fog lőni! Már nem tudom fizikálisan uralni az íjakat, pedig még van hátra a mai napra is nem kis feladat.
De köszönök mindet továbbra is!
Barátsággal,
a Farkas
Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetsége alelnökének sorai:
Mónus József újratöltött: távlövő világbajnokság - második napi eredmények
A "királykategóriának” is nevezett korlátlan erejű íjak küzdelmével folytatódott a távlövők világranglista-versenye a sós síkságon, az Utah állambeli Wendoverben. Mónus József ebben a versenyszámban egy 16 éves - Luciano Cecili nevéhez fűződő - csúcsot döntött meg, és 645,935 méteres eredményével 29,315 métert javított a rekordon. Magyar íjász neve most került először és azonnal az első helyre ezen a ranglistán.
(Remélhetőleg a két nap alatt elért 3 világcsúcsjavítás bejegyzésével a szervezők is megtanulják, hogy a Hungaryt „y”-nal írják, nem „i”-vel!)
A korábbi kézsérülésével is küzdő bajnok a nap második versenyszámában is ranglistaeredményt ért el, de ezúttal 6 méter hiányzott az újabb csúcs eléréséhez.
(Kuruc.info)