A német-olasz labdarúgó Eb-elődöntőben ismét egy kisebbfajta képbeli "hamisítás" áldozatai lettek a nézők.

A németeket hazaküldő "Banántelli" (Olvasónk alkotása)
Újfent átverte a nézőket a labdarúgó Európa-bajnokság televíziós közvetítése. A német Süddeutsche Zeitung című újság jelentése szerint ugyanis az olasz-német elődöntő során a rendező már egy előre felvett jelenetet játszott be az olaszok második gólja után. Balotelli bombája után ugyanis szinte azonnal egy német hölgy arcát mutatták közelről, akinek a szeméből egy hatalmas könnycsepp csordul ki. A drámai pillanat azonban kicsit hamisított volt, mert a képeket még a kezdő sípszó előtt vették fel a helyszínen. A düsseldorfi illetőségű hölgy ugyanis az eset után e-mailek garmadáját kapta ismerőseitől, a legnagyobb megdöbbenésére. A könnyek ugyanis nem a bekapott gól után csordultak ki a szeméből, hanem a varsói stadion puszta hangulatától még a mérkőzés kezdete előtt.

"Nagyon csodálkozunk és csalódottak vagyunk az újabb eset miatt. Az ilyen szintű képszerkesztés és hamisítás nem elfogadható számunkra. Erről a problémáról már beszéltünk néhány napja az UEFA illetékeseivel. Most ismét egyeztetéseket fogunk kezdeményezni" - nyilatkozta a közvetítés képanyagát átvevő német állami televízió, az ARD egyik vezetője, Jörg Schöneborn. Az eset mind a nézőket, mind pedig a kommentátorokat megtévesztette, akik az enyhe csúsztatást a képek alapján természetesen nem vehették észre. Az UEFA vezetői az ismételt tiltakozás után megígérték, hogy hasonló eset nem fog többet előfordulni.
Ezen az Európa-bajnokságon volt már példa egy hasonlóra, amikor a német-holland mérkőzés közben egy olyan jelenetet játszottak be, amelyen Joachim Löw egy labdaszedőt viccel meg. A szituációt a mérkőzés közben - a 22. percben - játszották be, így sokakban visszatetszést keltett, hogy a szövetségi kapitány nem a találkozóra koncentrál, mígnem kiderült, hogy a mókás esetet még jóval a kezdés előtt vették fel az operatőrök.
(Hathárom nyomán)