A tartalomból:
Pörzse Sándor: Tomboló antiszemitizmus

Tényleg tombol-e az antiszemitizmus egy olyan országban, ahol maga az államfő kér bocsánatot a főrabbitól, mert az utcán állítólag rákiabáltak, és amely magától emeli a holokauszt-túlélők éves járadékát?
Vona Gábor: A magyar alkat (7.)
Ebben a sötét helyzetben pedig természetesen mindkét oldalon feltűnnek azok a sarlatánok, akik a magyarság szellemi megosztottságának árkát nemhogy betemetni nem tudják, nem akarják, hanem inkább még mélyebbre kívánják azt ásni. Céljuk nem a turáni átok megtörése, hanem megerősítése. A turáni-ősmagyar és keresztény-újmagyar hagyomány között nem a béke, hanem a háború lehetőségeit keresik. Kelet és Nyugat, nomádság és letelepedettség, Koppány és István őseredeti konfliktusát azok benső és pozitív feloldása helyett újra és újra nyílt és negatív ellenségességgé kívánják kiterjeszteni.
A nemzeti radikális tábor egységes
A MIÉP feltámasztásának fideszes kísérletéről, Orbán Viktor titkáról, a baloldal kormányváltó esélyeiről, a Jobbikra leselkedő veszélyekről a Bar!kád az Iránytű Intézet elemzőjét, Sikos Ágnest kérdezte.
Baloldali sakkjátszma
Kibuktak a Bajnai mögött tömörülő Együtt 2014 mozgalom belső konfliktusai. A szervezetek toleranciaszintje merőben eltér, ha Gyurcsányról vagy az MSZP-ről van szó. A szocialisták egy huszárvágással lépéshátrányba hozták Bajnait és a baloldali összefogás élére álltak. Ron Werber már tréningezi az utcafelelősöket, készülnek a problématérképek, elkezdődött a nagy adatbázis-építés. Mindenkiről mindent tudni akarnak…
Kell a szavazatotok!
A Magyar Szocialista Párt Kolozsvárott tartott elnökségi ülése „új alapokra helyezett” nemzetpolitikai stratégiát fogadott el, az egykor Gyurcsány Ferenc államtitkáraként szolgálatot teljesítő Mesterházy Attila pedig bocsánatot kért az MSZP 2004. december 5-i népszavazással kapcsolatos „rossz válaszai” miatt. Szavazatszerzés szándékának alapos gyanújával elkövetett parasztvakítás, vagy őszinte, szívből jövő megbánás és leszámolás az elmúlt évtizedek nemzet(ellenes)politikájával? A kérdést még aznap megválaszolta Földesi Norbert, a párt miskolci frakcióvezetője.
Elrettentésre készül a Zsidó Gárda
Már sokadszor fordul elő, hogy amit a magyaroknak tiltanak, azt a zsidóknak vígan megengedik. Míg a kormány és a balliberális oldal azzal foglalatoskodik, hogy ellehetetlenítsék a magyarok közbiztonságáért létrejött Magyar Gárdát és Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, addig a zsidók nyugodtan szervezhetik saját önvédelmi egységeiket, ugyanis létrehozták a Tett és Védelem Alapítványt.
Kiskunfélegyőszöd
A sorozatos kiskunfélegyházi gazdasági bűncselekmények miatti nyomozások egyszer már kis híján Kapus Krisztián polgármesteri bukását okozták. A Félegyháza-gate néven elhíresült, kiszivárgott hangfelvétel okozta botrány ismét megingatta a polgármester székét.
„Új” MIÉP-et szervez a réginek végig bólogató Fenyvessy
A MIÉP feltámadásáról cikkeztek múlt héten nagy terjedelemben az országos médiumok, s közülük a legtöbb azt sem tudta az elmúlt pár évben, hogy vajon él-e, vagy végleg felszámolódott az egykori parlamenti párt. Fideszes infúzióra vár az élőhalott MIÉP, de hiteles lehet-e egy olyan elnökkel, aki végig kitartott a ma általa kritizált Csurka István és a mögötte álló piliscsabai Papolczy família mellett, miközben azok pártból családi vállalkozássá süllyesztették a nemzeti radikalizmust?
Nincs megállás: már az Árpád-sáv is tilos
Az MLSZ példásan magáévá tette a FIFA határozatait, és kitiltotta a stadionokból az Árpád-sávos címert és a Nagy-Magyarországot ábrázoló szimbólumokat.
Rabláncon
Szabadságharc helyett kellemes kvaterkára számíthat az IMF. A bankár barátinak álcázott látogatást tesz az adós otthonában, hogy ellenőrizze, nincs-e veszélyben a pénze.
A Jobbik a legerősebb ellenzéki párt (4. rész)
Az Iránytű Intézet decemberi közvélemény-kutatása szerint a teljes népesség körében a Fidesz–KDNP 22 százalékon áll, amelyet a Jobbik követ 12, 1 százalékkal, így a radikális párt a vezető ellenzéki erő. Az intézet negyedik, befejező részében a halálbüntetés társadalmi megítélését vizsgálja.
Magyar szívvel európainak lenni…
A fővárostól a kisebb települések felé haladva növekszik a „csakis magyar” öntudattal rendelkezők száma. Az Iránytű Intézet felmérte a magyar és európai identitástudat erősségét a társadalmon belül.
Illegális diszkó Újbudán
Január 12-én újra megnyitotta kapuit a visszásságai miatt korábban bezáratott újbudai Club Play. A V. Lászlóval és a kábítószer-biznisszel is összefüggésbe hozott szórakozóhely annak ellenére tartott nagyszabású bulit az új év elején, hogy nem rendelkezett erre vonatkozó jogerős rendezvénytartási engedéllyel. A kérdés az, hogy a jogi kiskapuk tucatját már felvonultató klub ezt is megússza büntetlenül, vagy a kerületi lakosság megnyeri végre az évek óta zajló háborút.
Akik kitartanak, célba érnek
A Schirilla név összeforrt az extrém teljesítményekkel, a jeges Dunában úszással és a több ezer kilométeres futásokkal. Idősebb Schirilla György 1999-ben, hatvanévesen hunyt el, de fia tovább vitte a hagyományt, és azóta sem telt el úgy esztendő, hogy egy Schirilla ne ússzon a jeges Dunában. Schirilla György, ha hívják, megy. Úszik itthon, úszik Erdélyben, elfut a Vatikánba. Hogy mindezt miért teszi, a Bar!kád interjújából kiderül.
Ferenc József megátkozása
1849. október 6-án a szabadságharc bukása utáni megtorlás csúcspontjaként Aradon kivégeztek 13 honvédtábornokot, illetve Pesten végrehajtották a halálos ítéletet Batthyány Lajoson, az első magyar miniszterelnökön. A Batthyány család a kivégzés után megátkozta a megtorlást elrendelő uralkodót, illetve egyre többen suttogtak egy másik átokról is, mely szerint Ferenc József 13 családtagjának tragikus elvesztésével kell hogy fizessen az aradi kivégzésekért.
A Nagy-Küküllő mentén
Nem akaródzik tehát a hazatérés, ezért egy kicsit még Székelyföldön maradunk és betérünk régi barátainkhoz a Nagy-Küküllő menti falvakba, ami ugye a Hargita nyugati lába. Első erdélyi utunk jó húsz évvel ezelőtt éppen ide, Zeteváraljára és környékére vezetett, ezért ide mindig jó visszatérni.
A Barikád már digitálisan is megvásárolható, illetve előfizethető a www.dimag.hu oldalon.