A tartalomból:

Vona Gábor: Fegyelem, hatékonyság, remény -
Az önkormányzati választások végeztével véget ért egy szakasz az életünkben, és elkezdődik egy új. Ahogy a régi tele volt küzdelemmel, harccal és nehézséggel, úgy az új is tele lesz.
Cenzúrázott házasságok - Nagy Ervin ötlete nyomán a Fidesz kitiltaná a házaspár képviselőket a parlamentből - Akasszuk fel a hóhért!... Ezzel az indíttatással ragadott billentyűzetet Nagy Ervin, akinek ismét a Magyar Hírlap adott teret ahhoz, hogy indulatosan nekitámadjon egykori pártjának, a Jobbiknak.
Az elsodort falu - Halálra ítélt egy falut a vörösiszap. A múlt héten hétfőn délután átszakadt Veszprém megyében a Kolontár település fölé magasodó zagytározó fala, ahol az ajkai timföldgyár nehézfémeket tartalmazó melléktermékét tárolják.
Jobbik sziget „narancsországban” - A Jobbik fővárosa - így emlegetik Tiszavasvárit, azt a tizenháromezres szabolcsi várost, ahol a nemzeti párt nem csak a polgármesteri széket szerezte meg, hanem a képviselőtestületben is többségbe kerültek a helyi jobbikosok.
„Minden este úgy kellett lehunynom a szemem, hogy nem tudhattam, megélem-e a holnapot” - Vajon létezik a XXI. század Magyarországán független igazságszolgáltatás? Szolgáltatnak-e egyáltalán igazságot? Kik a bírák és az ügyészek? Kik döntöttek sorsokról 2006-ban, és kik ítélkeznek majd a „gyurcsányok” felett?
Alvó ügynökök, besúgók, szadisták tartották Gyurcsányt hatalmon 2006-ban - Embertelen kínzásokat éltek át a fogvatartottak 2006 őszén, a kézivezérléssel működő titkosszolgálat, az NBH pedig tucatszám helyezte vissza az állományba alvó ügynökeit, nyugdíjas tagjait is a bolsevik utódpárt elleni tiltakozások napjaiban, hogy beépüljenek az ellenzéki protestálók közé. A kínzásokat végző smasszerokat és a spicliket is busásan megfizette szolgálataikért a Gyurcsány-rezsim.
Adjátok vissza az íróinkat! - Farkas Gergely, a Jobbik frakcióigazgatója elfeledett magyar írók és költők ismertetésébe kezd a parlamentben napirend utáni felszólalásai keretében. Az Országgyűlés második legfiatalabb képviselője fontosnak tartja, hogy a diákok megfelelő minőségű oktatásban részesüljenek, hogy megismerhessék Wass Albert, Nyirő József, Szabó Dezső és más nagyságok irodalmi munkásságát.
Szudánról a túszul ejtett magyar kapcsán - Elraboltak egy magyar békefenntartót Szudánban. Az eset rávilágít az afrikai ország anomáliáira és a magyar külügy határozatlanságára. Januárban lapunk helyszíni riportban számolt be a szudáni helyzetről. A polgárháború sújtotta országban nemsokára népszavazást tartanak a déli rész függetlenségéről.
Ügy nem merülhet feledésbe - Hunyadi Gábor a Jobbik Jogsegélyszolgálatának vezetője. Az Államigazgatási Főiskolán szerzett diplomát igazgatásszervező szakon, jogi ismereteit is itt szerezte. A hatósági önkény elleni harcot már a kilencvenes években elkezdte. 2007-ben lépett be a Jobbikba, 2009-ben a Jogsegélyszolgálat vezetője, 2010-ben pedig OVB-delegált lett.
Illemről, hazáról, örökségről - Minden országnak megvannak a nemzeti hagyományok szerinti írott vagy íratlan, a szokásokon alapuló szabályai. Ilyen speciális dolog az, hogy egész Európában egyedülálló a magyarok névhasználata: első a vezetéknév, ezt követi az utónév.
A bar!kád hetilap legfrissebb száma csütörtöktől kapható az újságárusoknál.