A tartalomból:
Vona Gábor: Nem a motort kell kicserélni, hanem a karosszériát - A Jobbik túl van három életbevágóan fontos választáson. Mindhárom választás kimenetele a párt – és ezáltal hitünk szerint az egész nemzet – számára döntő volt. Bármelyiken rossz eredményt értünk volna el, szétszedtek volna bennünket.
Sárga lap az Alkotmánybíróságnak - Lázár János sárga lapot adott az Alkotmánybíróságnak, miután a taláros testület megsemmisítette a 98 százalékos különadóról szóló törvényt. A Fidesz lépéseit pártállástól függetlenül kemény kritikákkal támadják, annak jogállami eszközeit vitatva. Kiállítás egyelőre nincs, de a második félidő csak most kezdődik.
Dr. Zétényi Zsolt, alkotmányjogász - „Az Országgyűlés által hozott törvények alkotmányos megméretése szükséges” - Az alkotmányos hatalom rendszerében az Országgyűlés - mint a nép által választott szervezet - elsődleges szerepet kap tekintet nélkül arra, hogy ezt a tényt mennyire hangsúlyozzák.
Elveszett jelentés - Az ENSZ tekintélyét is csorbíthatja a hazánkról készített egyoldalú, hazug beszámoló - Rasszizmussal és antiszemitizmussal, a cigányság végtelen elnyomásával vádolja Magyarországot az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának soros jelentése. A beszámoló valótlan állításait eddig kizárólag a Jobbik bírálta. A párt kezdeményezi a jelentés készítőinek meghívását hazánkba, hogy valós képet kapjanak arról, amiről a beszámolójukban írtak.
Eléggé ellenzéki-e a Jobbik? A Jobbik parlamenti munkáját pozitívan értékelő vélemények mellett a legtöbb kérdés, kétely, bírálat ellenzékiségének karakterességével kapcsolatban fogalmazódik meg. Nem túlzott-e konstruktivitásunk, nem túl sok-e az együtt szavazás a kormánypártokkal, meg tudjuk-e magunkat élesen különböztetni a Fidesztől, nem üt-e vissza majd ez a magatartás a következő választásokon? És ezt alátámasztandó statisztikát is mutatnak: mennyivel többször szavaztunk a kormánypártokkal együtt, mint azt az MSZP tette.
Az esztergomi Meggyes-diktatúra vége - Meggyes Tamás a Fidesz egyik legkínosabb, ügyek tucatjaival rendelkező városvezetője volt. Amíg az idei választáson az esztergomiak ténykedését megelégelve annak ellenére választották a Fideszen kívül minden politikai erő által támogatott Tétényi Évát polgármesternek, hogy az egyéni körzetek szinte mindegyikét fideszes nyerte.
Elherdálták a múltat, felélték a jelent, elzálogosították a jövőt - Három jobbikos képviselő dolgozhat Budapestért a Fővárosi Közgyűlésben az elkövetkezendő négy évben. Korlátaikról, lehetőségeikről, a leendő szakmai munkáról beszélgettünk Szabó György frakcióvezetővel.
Tarlós-féle megtisztulás: ügynökök, csalók, Hagyó bizalmasai a fővárosi cégek élén - A főváros jelenlegi gazdasági főtanácsadójaként tevékenykedő Atkári János 28 millió 960 ezer forintot kapott a Miniszterelnöki Hivataltól tanácsadóként. Az újonnan megválasztott fővárosi cégvezetők között is találhatunk egy-két igencsak érdekes személyt.
Az elszámoltatás ötven éve hiányzik - A kádári vörösterror 1956-tól 1963-ig - A magyar nemzet szenvedéstörténetének legszomorúbb fejezetei közé tartozik az 1956-os forradalom és szabadságharc leverését követő kommunista megtorlás. Kádár János és pribékjei elképesztő bosszúhadjáratba kezdtek a harcokban résztvevő és az azt támogató magyar emberek ellen, akik bebizonyították a világnak, hogy a szovjet hadsereg sem sebezhetetlen.
Már nem a szomszéd fűje zöldebb - Nőtt a hazai fogyasztás, vagy csak átrendeződtek a termesztés színterei? Kik a fogyasztók, és kik a termesztők? A szerhasználók már a hazait is választhatják...
Székely kézfogás - A Déli pályaudvar metró kerengőjében üdítő látvány a Nimród Íjászbolt kirakata. A bolt évek óta missziót teljesít kézműves áruival, ősi szkíta-hun-magyar íjakkal, tarsolyokkal, veretes övekkel, faragásokkal, ősi viseletekkel, magyar őstörténettel foglalkozó könyvekkel.
„A nagypolitika nem szereti, ha gondolkodik a közönség” - Noha a kereskedelmi rádiók nem játsszák dalaikat, az immár tíz esztendős zenekar „nagycsaládja” koncertről koncertre újabb tagokkal bővül.
A keleti világban nem a profit az első - Dr. Staudt Gábor nemzetközi delegációval járt a török elnöknél - Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője a múlt héten érkezett haza ötnapos törökországi hivatalos útjáról, ahol többek közt az ország első emberével is találkozott.
A költő visszatér? Húsz évvel ezelőtt nagy port kavart egy vállalkozó szellemű csoport bejelentése, miszerint Szibériában megtalálták Petőfi Sándor földi maradványait.
Restaurátor, presbiter, képviselő - Derdák Éva Budapest V. kerületi önkormányzatának jobbikos képviselője. Éva festő-restaurátorként a nyáron hatalmas felfedezést tett, amikor a Belvárosi Főplébániatemplom rejtett fülkéje falán egy Anjou-kori freskót talált. Éva és férje, Witzl Antal civil munkájuk mellett a Hazatérés Templomának presbiterei.