A Jobbik államfő-jelöltje azt mondta: nem reménytelen a helyzet, de 750 ajánlószelvénytől Budaházy még messze van.
A legfrissebb adatok szerint 480 kopogtatócédulát gyűjtöttek össze az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy Györgynek - közölte a közönség soraiból érkező kérdésre válaszolva Morvai Krisztina, a Jobbik államfő-jelöltje vasárnap este Pécsett, egy választási fórumon.
Morvai Krisztina hozzátette: nem reménytelen a helyzet, de 750 ajánlószelvénytől Budaházy még messze van. A Jobbik államfő-jelöltje azt mondta, ő maga is standolni fog Budaházyért, akiben "egy remek embert ismert meg". Morvai Krisztina kifejtette, Magyarországon koncepciós perek alapján politikai foglyok vannak börtönben, akikkel szemben tisztességtelen eljárást folytatnak.
A Független Hírügynökség korábban beszámolt róla, hogy Budaházy Györgyöt terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja az ügyészség.
Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik igazságügy-miniszter-jelöltje közölte: meg kell erősíteni a rendőrséget és újra fel kell állítani a csendőrséget, ami ellátja a közrendvédelmi feladatokat. Kiemelte: ha a Fidesz alakíthat kormányt, a Magyar Gárda akkor is működni fog.
A mentelmi jog eltörlésével kapcsolatban Gaudi-Nagy Tamás ésszerűen finomította a Jobbik programjában szereplő álláspontot. A miniszter-jelölt szerint a politikai munka védelmében továbbra is meg kell tartani a mentelmi jogot, azonban emögé nem lehetne elbújni akkor, ha egy képviselő nem a parlamenti munkát érintő bűncselekményt követ el.
(FH nyomán)