Bayer Zsoltnak immár teljesen elborult az agya. Még a Kuruc.info szerkesztőinek is üzent, ez a felvétel vége felé hallható. A hangfelvétel vágott, a vágás helyét kb. 1,5 másodperces szünetek mutatják.
 
 
Korábban írtuk: Mátészalka adott otthont az Echo Televízió és a Magyar Hírlap Korrekt-túra elnevezésű közös estjének. A rendezvényen részt vett Széles Gábor, a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa, valamint Bayer Zsolt író, publicista, a Magyar Hírlap főmunkatársa, Fidesz alapítótag - adja hírül az ATV honlapja. Alább közöljük a beszámolót változtatás nélkül. Ide már nem kell kommentár.
A fórumon Bayer a Jobbik néhány programpontja ellen érvelt. A publicista szerint másfél év alatt tönkretennének mindent, ami fontos, már ha lehetőséget kapna erre a Jobbik.
A multikkal való leszámolásról Bayer azt mondta, „játsszunk el a gondolattal: megjöttetek, ti vagytok a főnökök. Leszámoltatok a multikkal hétfőn. Mi lesz kedden, kicsi cickányok? Addig nem szoktatok gondolkodni? Merthogy, jelentem, van itt néhány pici probléma. Igaz, hogy a rendszerváltástól idáig megszűnt egymillió munkahely - ami tragédia -, és igaz, hogy a multik mindössze 300 ezer munkahelyet voltak képesek teremteni, de ti mit akartok? Elzavarni a multikat? És annak a 300 ezer embernek mit mondtok majd kedden? 300 ezer ember, az 300 ezer család, az egymillió ember. Ha Győrben bezár az Audi, ahol 5 ezren dolgoznak, mit mondtok majd nekik? Hogy frankó kurucok vagytok, vagy mi a sz*rt? Ezekről kéne egy kicsit értelmesen társalogni. Mert hülyeségeket beszélni nagy hangon, az nem túl bonyolult. Egy országot kormányozni az kicsit macerásabb”- üzente Bayer a fórumon.
Mibűl lesz csendőrség?
A Fidesz alapító tagja ezt követően a csendőrség helyreállítása ellen érvelt. Igaz, előtte elmondta, hogy ő nem fél ettől a gondolattól, mert a csendőrség szerinte a kor Európájának legnagyszerűbben és legtökéletesebben szervezett egysége volt és franciák jártak ide tanulni, hogy kell biztonságot szervezni. „Van ebben az országban 3200 település. Egy csendőr nem csendőr, tehát ha csendőrséget akarunk csinálni, akkor minden faluba kell kettő. Az durván 6400 fős csendőrség, nyilván megyeszékhelyenként kell egy csendőrkapitányság kapitánnyal, egyenruhával, felszereléssel, fegyverekkel. Na, akkor most meséljétek el nekem gyerekek, mibűl? Mibűl lesz csendőrség? Nyomtok külön kis mackónyomdán pénzt rá? Nem egyszerűbb akkor, ha már itt állunk ebben a legatyásodott, córesz országban, amit tönkretettek a másik pogányok, nem egyszerűbb a meglévő rendőrségből csinálni egy tisztességes, erős és becsületes rendőrséget? Tényleg neki akartok állni csendőrséget fabrikálni? Ennyi eszetek van?” - tette fel a kérdést Bayer, majd elmondta, hogy nem szokott sajtószemlét tartani előadásai során, most mégis kivételt tesz.
Nagyon szép SS-egyenruha
A publicista ezt követően néhány, az elmúlt évben született, a kuruc.info és barikad.hu által publikált cikkből olvasott fel. „Egy spiclivel kevesebb: elindult a pokol felé az SZDSZ-es főrabbi” címmel számolt be múlt héten Raj Tamás haláláról a kuruc.info. „Nem kellett szeretni Raj Tamást, de ha egy ember meghal, ezen a hangon csak rohadt állatok írnak”- kommentálta a cikket Bayer.
Ezt követően a Jobbik hivatalos lapja, Barikád.hu egy korábbi cikkét idézte: „Gyenge Zsoltot a gyáva zsidesz-ballib nyomásnak engedelmeskedve azért zárták ki, mert magánterületen, vendégségben nagyon szép SS-egyenruhát öltött magára. Ami alkotmányos joga és nekünk nagyon tetszett” Bayer kommentje: „Tényleg tetszett? Akkor menjetek anyátokba”- üzente a jobbikos portál szerkesztőinek a Fidesz alapító tagja.
A gettó körorvosa
Végül saját származása is terítékre került, a Jobbikhoz közel álló Kuruc.infon megjelent írás kapcsán: „Bayer Zsolt, aki szinte minden írásában már kényszeredetten igyekszik elterelni a figyelmet sváb felmenői hangsúlyozásával (legalábbis a másik ág hanyagolásával) az arcára korosodásával egyre erőteljesebben kiülő faji jellegről és fitymáról” – írta a Kuruc.info 2006 decemberében.
Bayer a cikkel kapcsolatban kifejtette: „Megpróbálom ezt a körmondatot lefordítani magyarra. Ez arról szólna, ugye, hogy én zsidó vagyok, és azért beszélek a sváb nagyapámról oly sokat, mert nem szeretném, ha kiderülne, hogy anyai ágon nagy baj van. Na, akkor ide figyeljetek. Ti most arról a nagyapámról beszéltek, Dr. Gyimes Károlyról, aki Kiskőrösnek volt a körorvosa. És akit 1951-ben azért vittek el az Andrássy út pincéjébe, vertek félholtra és tépték le mind a tíz ujjáról a körmöt, mert ő volt a kiskőrösi gettó orvosa és egy Auschwitzból hazajött zsidó, akinek megtetszett a nagypapi háza, azzal jelentette fel az ÁVO-n, hogy Dr. Gyimes Károly volt a kiskőrösi gettó orvosa és ez elég volt. És a nagyapámat majdnem megölték. Hogy a történet kerek legyen, ezt a nagyapámat négy másik, Auschwitz-ból hazajött zsidó hozta ki az ÁVO-ból, akik személyesen Péter Gábornak írtak levelet, és leírták, hogy Dr. Gyimes Károly, addig, amíg lehetett, védte az életüket. Így zsidózzatok engem, meg a nagyapámat, meg a családomat, sz*rházi, kis senkiházi, tetvek”- üzente a sajtószemle végeztével a kuruc.infósoknak Bayer Zsolt.
Készül a nagykoalíció
A publicista beszélt a március 15-ei rendezvények helyszínéről is. Bayer elmondta, hogy amikor bejelentették, hogy az Erzsébet hídnál ünnepelne a Fidesz, fél óra múlva jelezte az MSZP, hogy ők a Pilvax közben emlékeznek meg. A Jobbik erre közleményben reagált, hogy ez a bizonyíték a készülő nagykoalícióra. Amikor a legnagyobb ellenzéki párt mégis áttette az ünnepség helyszínét Budára, újabb közleményt adtak ki. Erre reagált úgy Bayer, hogy „ha Pesten ünneplünk, 70 méterre a szociktól, azért készül a nagykoalíció, ha átmegyünk Budára, hogy ne kelljen feltétlenül verekedni, akkor meg azért készül a nagykoalíció. Ti meg, jobbikosok olyan hülyék vagytok, mint a segg”.