Nincs 750 érvényes ajánlószelvénye, így nem indulhat független jelöltként a parlamenti választásokon Budaházy György - erősíti meg értesülésünket a FigyelőNet.


Az ajánlószelvényeket a jelölt képviselője időben leadta, de vasárnap a területileg illetékes választási bizottság nem vette nyilvántartásba Budaházyt, mert nem volt meg a 750 érvényes ajánlása. Újbuda jegyzője a lapnak megerősítette: 831 szelvényt adtak le, amiből 640-et fogadtak el. Budaházynak három napja van, hogy a döntés ellen fellebbezzen.
Frissítés: Filipsz Andrea, a XI. kerület jegyzője az MTI megkeresésére elmondta: az érvénytelen szelvények között voltak, amelyek "személyazonosításra nem voltak alkalmasak", azaz a név nem egyezett a személyi azonosítószámmal. Voltak olyan ajánlók, akik nem a 17-es számú oevk területén laknak, így itt nem is ajánlhattak volna. Dupla ajánlásokat is találtak, tehát akadtak olyan választók, akik több személyt is ajánlottak. Az ajánlások között továbbá több olyan is volt, amelyet elhunyt személyek nevében adták le. (MTI - Nol)
A kampányfőnök nyilatkozata:
 
 
Álláspontunk: A Kuruc.info - mint Budaházy független indulásának egyik támogatója - fontosnak tartja leszögezni, hogy természetesen nem vett részt ajánlószelvény-hamisításban, elítéli azt és sajnálja, hogy elkeseredésében egy vagy több gyűjtő ilyen eszközhöz folyamodhatott, besározva Budaházy György ügyét.
Korábban írtuk: A Kuruc.info úgy értesült, a választási bizottság több száz hamis ajánlószelvényt talált Budaházy György kopogtatócédulái közt, ami lehetetlenné teszi független jelöltként való indulását az országgyűlési választáson.
Részletek hamarosan.