Tegnap éjszaka szolgálati autójával üldözött egy fejér megyei családot Törő Gábor, a megyei közgyűlés fideszes alelnöke, Fejér megye 5-ös választókörzetének képviselőjelöltje.
Az értesülést Oszlánszki Zsolt, Bodajk polgármestere megerősítette, hozzátéve, hogy hivatalukba este egy segélyhívás érkezett. Megkerestük Törő Gábort is, aki az esetre úgy emlékszik, hogy kocsijával eltévedt, és koccant egy másik autóval. Azt, hogy mindez egy zsákutcában történt, nem tudja, nem emlékszik.
„Tegnap este egy nő telefonált hozzánk, azzal, hogy ’Segítség! Üldöznek minket!’” – mesélte lapunknak Oszlánszki Zsolt, aki mély megdöbbenésének adott hangot. Bodajk polgármesterének elmondása szerint a történet azzal kezdődött, hogy az említett házaspár szórólapokat osztogatott Bodajk belvárosában, amin Törő Gábor helyi fideszes politikus jövedelmével kapcsolatos ellentmondásokra hívták fel a figyelmet. „Semmi becsületsértő, rágalmazó tényt ez a szórólap nem tartalmazott” – mondta a polgármester, aki úgy tudja, hogy a szórólapot osztogató két személy nem is pártaktivista volt, hanem szórólapozásból él.
A házaspár az este folyamán Törő Gábor egyik emberébe botlott, akit korábban súlyos testi sértéssel a bíróság már elítélt. A találkozásból szóváltás, a szóváltásból üldözés lett. A házaspár végül autójába pattant, és két gyermekével a hátsó ülésen (13 éves kisfiú, 16 éves lány) Iszkaszentgyörgy irányába vették az irányt, hogy egyik rokonuknál kérjenek menedéket. Autójukat hamarosan két autó is üldözőbe vette, reflektorokkal villogtak, és dudáltak. Az egyik üldöző Törő Gábor fideszes képviselőjelölt, megyei közgyűlési alelnök szolgálati Opelje volt.
A menekülő Suzukit végül Iszkaszentgyörgyön egy zsákutcában kényszerítették megállásra, ahol Törő Gábor autója balról bevágott a Suzuki elé, leszorította azt, a két kocsi ütközött, majd a másik kocsival körülzárták a menekülőket. A helyszínre végül rendőrök érkeztek, akik az esetről jegyzőkönyvet készítettek. Úgy tudjuk, a szórólapozást végző asszony jelenleg is sokkos állapotban van, akárcsak az esetet végigszenvedő gyerekek is. Jelenleg őket otthonukban kezeli a háziorvos, és lapunknak sem tudtak eddig az esetről nyilatkozni, ám az incidensnek voltak szemtanúi is. Az autósüldözésben Törő Gábor kampányfőnöke, és egyben sógora is részt vett.
Törő Gábor lapunknak megviselt hangon elismerte, hogy az ominózus este valóban találkozott ’véletlenül’ szórólapozókkal, akiket feljelentett jó hírnév megsértése miatt. Ezután autóba ült, eltévedt, és koccant egy kocsival, miután megpróbálta megelőzni. Arra a kérdésünkre, hogy ez az előzés egy zsákutcában történt, nem tudott válaszolni, majd lerakta a telefont, és többet nem vette fel.
(ATV)
A helyi jobbikosok a Kuruc.infónak megerősítették: az ominózus szórólap nem pártjuk alkotása, nekik ehhez semmi közük nem volt. Elmondták, hogy együttérzésüket fejezik ki az üldözés áldozataival és rendkívül felháborítónak tartják, hogy a megyei közgyűlés fideszes alelnöke a gyerekekre sincs tekintettel, ha pártcélokról van szó.
(Kuruc.info)