A Jobbik legfontosabb feladata, hogy megszüntesse az ország és az emberek jogfosztottságát - jelentette ki Morvai Krisztina, a párt EP-képviselője, államfőjelöltje egy lakossági fórumon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Eperjeskén vasárnap.
A párt eredetileg a helyi általános iskolában szerette volna megtartani rendezvényét, ezt azonban Pásztor Gábor, a település "független" polgármestere nem engedélyezte, így az intézmény melletti területen szólaltak fel a Jobbik szónokai. Az 1300 lelkes, a magyar-ukrán ideiglenes határhoz közeli falu lakói közül nagyjából százan voltak kíváncsiak a rendezvényre.
Morvai Krisztina ennek kapcsán elmondta: elszomorító, hogy a a helyi elöljáró betilthatja egy lakossági fórum megtartását, ez pedig - nézete szerint - nem a demokráciára, hanem diktatúrára emlékeztet. Ezért is kell felemelnünk fejünket, hiszen mi vagyunk itthon, és nem vagyunk hajlandók többet úgy élni Magyarországon, mintha gyarmati sorban lennénk - hangsúlyozta a politikus.
A mintegy harminc, a Nemzeti Őrsereg egyenruháját viselő férfi és nő gyűrűjében az EP-képviselő arról beszélt, hogy a választásokon erőt kell mutatni a Jobbiknak, és "vissza kell venni a hazánkat azoktól, akik túszul ejtették". A Jobbik kormányfőjelöltje szerint április 11-én a párt legfontosabb feladata az, hogy az ország és az emberek jogfosztottságát megszüntesse.
A Jobbik gazdaságpolitikai programjának elemei közül a gazdaság magyarrá tételét, a kis- és középvállalkozók támogatását, a munkavállalók jogainak megerősítését említette. Morvai Krisztina szerint az emberek által termelt árut, profitot, tőkét itthon kell tartani, mert ennek itt a helye.
A helybéliek csendben hallgatták végig a Jobbik politikusának beszédét, aki a bűnözés helyzetével kapcsolatban leszögezte: latin-amerikanizálódott az ország, a gazdag kevesek biztonságban élnek, míg a többi emberrel pedig nem foglalkoznak. Az állam feladata az, hogy megvédje az állampolgárait - mutatott rá Morvai Krisztina, majd hozzátette, hogy a Jobbik hatalomra kerülése esetén kezdeményezni fogja a rendőrség megerősítését és a csendőrség felállítását.
A párt államfőjelöltje beszédének végén mindenkit arra buzdított, hogy menjen el a Jobbikra szavazni április 11-én, a voksolásra pedig vigye magával rokonait, ismerőseit is.
(MTI nyomán)