Az LMP több mint 28 ezer Jávor Benedekre leadott ajánlószelvényt gyűjtött össze péntek délután 1-ig - közölte az MTI-vel a párt főpolgármester-jelöltje.
Jávor Benedek azt mondta, hogy jelen állás szerint az LMP Bajcsy-Zsilinszky úti fővárosi székházába 28.200 ajánlószelvény érkezett be, de még továbbiakat is várnak a város különböző helyein felállított gyűjtőpontjaikról.
Az LMP-sek kora délutánig gyűjtik az ajánlószelvényeket a főváros több pontján is; a Deák téri standjuk a kampánystáb elmondása szerint 3 óráig üzemel, és ezután innen viszik át az összegyűjtött szelvényeket leadni.
Ahhoz, hogy valaki főpolgármester-jelöltként elindulhasson az októberi önkormányzati választáson, péntek délután 4 óráig 28.150 érvényes ajánlószelvényt kell leadnia.
(MTI)
Korábban írtuk: A Stop információi szerint Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje összegyűjtötte a jelöléshez szükséges 28 ezer ajánlószelvényt.
A politikus a bulvároldalnak elmondta, már 29 ezer ajánlószelvénynél tartanak a számolásban, de végleges eredményt csak a jövő hét elején tudnak majd mondani.
Korábban írtuk: Délután lejár a kopogtatócédulák leadásának határideje. Budapesten eddig csak a Fidesz és az MSZP főpolgármester-jelöltjét vette nyilvántartásba a választási bizottság - a kisebb pártok délutánig még gyűjthetik a szelvényeket, s 4 óráig kell leadniuk azokat.
Az LMP főpolgármester-jelöltjének, Jávor Benedeknek a párt közleménye szerint már csak ezer érvényes kopogtatócédulára van szüksége az induláshoz (annak ellenére, hogy pár napja még sok ezer kopogtató hiányzott, annyira, hogy még az Index is egy napig tartotta címlapon a Készül az LMP-s bukta című cikkét). A Jobbik főpolgármester-jelöltjének már összegyűlt a szükséges 28 ezer ajánlószelvénye.
(HírTV nyomán)
Kapcsolódó: