A Jobbik szerint Felsőzsolca fideszes polgármesterjelöltje az általuk támogatott független politikust lejárató plakátok terjesztésére adott megbízást. Az ellenzéki párt feljelentést tesz.

Egyed Zsolt, a Jobbik borsodi országgyűlési képviselője pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: csütörtökön Felsőzsolca cigányok lakta részén szórtak szét a Jobbikot és a párt által támogatott Tóth Lajos független polgármesterjelöltet lejárató szórólapokat.
A jobbikos képviselő szerint a szórólapok olyan valótlanságokra voltak kihegyezve, mint hogy pártja el szeretné üldözni a cigányokat, valamint táborokba szeretné zárni a gyerekeiket.
Egyed Zsolt kiemelte, hogy az igazság ezzel szemben az, hogy a Jobbik a Borsod megyei közgyűlésbe kerülve is a társadalom megbecsült tagjaiként kezeli majd a becsülettel dolgozó, gyerekeiket iskolába járató cigány családokat, míg a bűnözőkkel szemben valóban kőkemény fellépést terveznek.
A politikus elmondása szerint a helyi jobbikos aktivistáknak sikerült utolérniük az említett szórólapokat terjesztő hölgyet, aki később írásban ismerte el, hogy tevékenységéhez Orosz Csaba fideszes polgármesterjelölttől kapott pénzt, azzal az utasítással, hogy ezt kimondottan a cigányok lakta részeken osztogassa.
Hozzátette: még pénteken feljelentést tesznek az eset miatt, hiszen a Jobbik mindig ragaszkodott a becsületes úthoz, mindig tisztességesen gyűjtötte ajánlószelvényeit.
(MTI)
Korábban írtuk: Dübörög a kampány, ahogy mondani szokás, a Fidesz pedig úgy döntött, mielőtt felvásárolja a cigányok szavazatait (ahogy tette az országgyűlési választások ideje alatt is), egy kicsit "megpuhítja őket", s szépen összemossa a fejükben a civilizáltabb cigány családokat is rettegésben tartó cigánybűnözők fogalmát a teljes cigányságéval (hogy nincs nehéz dolga, arról nem mi tehetünk, és nem is a Jobbik), nehogy eljusson hozzájuk a jobbikos üzenet, mely szerint csak a bűnözőkre vonatkozik a közrendvédelmi telepek ötlete, s a cigányság azon töredékének, mely megpróbál beilleszkedni és normális életvitelt folytatni, csak előnye származna a rend és nyugalom megteremtéséből.
A buzdítás egyébként még jól is jöhet a Jobbiknak: igen, kérdezzenek a cigányok, és magyarázzák el nekik, miről van szó, nem most születnének az első cigány szavazatok.
A szórólap:


(Nagyobb méretben itt.)
És a tetten ért osztogató beismerése tanúk kézjegyével (adatok természetesen kitakarva):


(Nagyobb méretben itt.)
(Kuruc.info)